WRC Ράλι Ισπανίας: Η νίκη στον Neuville, o τίτλος στον Tanak!

O Ott Tanak είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC καθώς ολοκληρώνοντας το Ράλι Ισπανίας στη δεύτερη θέση, σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο ένα γύρο πριν το φινάλε της σεζόν!

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε μία εντυπωσιακή παράσταση στην Power Stage όπου όχι μόνο πήρε τους πέντε βαθμούς της νίκης αλλά ταυτόχρονα, κέρδισε και μία θέση στη γενική κατάταξη δίνοντας τέλος έτσι στη γαλλική αυτοκρατορία των τελευταίων

δεκαπέντε ετών όπου ο Sebastien Loeb είχε πάρει εννέα συνεχόμενους τίτλους, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Sebastian Ogier που πήρε άλλους έξι!

Ο Tanak έγινε ο πρώτος Εσθονός πρωταθλητής του WRC ενώ παράλληλα, είναι ο πρώτος οδηγός της Toyota που κατέκτησε τον τίτλο οδηγών από το 1994 και τον Didier Auriol!

«Είναι δύσκολο να περιγράψεις την πίεση που ένιωθα αυτό το τριήμερο. Ήταν αφόρητη. Το να κατακτήσω τον τίτλο ήταν όνειρο ζωής για μένα», είπε ο νέος πρωταθλητής.

Ο Thierry Neuville έκανε το καθήκον του και ολοκλήρωσε την ιβηρική μάχη χωρίς απρόοπτα, κατακτώντας έτσι την τρίτη φετινή του νίκη. Με τους βαθμούς αυτής αλλά και την τρίτη θέση του Dani Sordo, η Hyundai Motorsport διεύρυνε το βαθμολογικό της προβάδισμα στους κατασκευαστές – είναι πλέον 18 πόντους μπροστά από την Toyota.

Όσο για τον Ισπανό, πάλεψε σκληρά και έκλεισε το ράλι μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Tanak. Αντίθετα ο Loeb έχασε έδαφος και παρότι διατήρησε την τέταρτη θέση, ήταν άλλα 36 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ο Jari-Matti Latvala χάρισε βαθμούς στην Toyota, ακολούθησαν τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport και ο Ogier που μετά τα προβλήματα της Παρασκευής δεν είχε τη δυνατότητα να βρεθεί πιο ψηλά.

Τελευταίος γύρος της σεζόν του 2019 είναι το Ράλι Αυστραλίας, στις 14-17 Νοεμβρίου.

The post WRC Ράλι Ισπανίας: Η νίκη στον Neuville, o τίτλος στον Tanak! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα