WRC-Ράλι Γερμανίας: Δράμα Neuville, προηγείται ο Tanak!

Ο Ott Tanak έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της νίκης στο Ράλι Γερμανίας, που αποτελεί τον δέκατο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κέρδισε 2 από τις 8 ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους και διεύρυνε το προβάδισμά του από τον ανταγωνισμό!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Ήταν μία ημέρα χωρίς προβλήματα και λάθη για μένα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μου. Έχουμε καλή διαφορά και προς το παρόν όλα δείχνουν καλά», είπε ο Εσθονός οδηγός της M-Sport, που είδε το προβάδισμά του να ανεβαίνει από τα πέντε, στα

21.4 δευτερόλεπτα.

Ο Andreas Mikkelsen παραμένει δεύτερος αλλά η πολύ συντηρητική προσέγγισή του, σε συνδυασμό με δύο λάθη, είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει η διαφορά από την κορυφή και παράλληλα, να μειωθεί από τον τρίτο!

Εκεί είχαμε δραματικές εξελίξεις, που μπορεί κάλλιστα να κρίνουν και τη φετινή μάχη του τίτλου. Τρίτος έχει περάσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, με τον Thierry Neuville να εγκαταλείπει!

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport πλήρωσε ακριβά το λάθος στην εναρκτήρια ειδική του δεύτερου σκέλους και η σπασμένη πίσω ανάρτηση στο i20 Coupe WRC τον έθεσε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της ημέρας. Θα επανεκκινήσει αλλά με μοναδικό πλέον στόχο τους πόντους της power stage.

SS9/10: Neuville out – https://t.co/1MMjSuviLh pic.twitter.com/Ffa2ochaMn

WRC (@OfficialWRC) August 19, 2017

Έτσι, ο Ogier που προς το παρόν ισοβαθμεί με τον Βέλγο, έχει τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα. Όμως o οδηγός της M-Sport έχει μπροστά του και το δίλημμα: να αρκεστεί στους βαθμούς της 3ης θέσης και ότι έρθει από την Power Stage ή να επιτεθεί στον Mikkelsen που είναι μόλις 8.2 δευτερόλεπτα μπροστά;

Πιο πίσω ο Elfyn Evans είδε τον Juho Hanninen να τον «προσπερνά», όμως η ζημιά στην ανάρτηση του Toyota Yaris WRC επιβράδυνε τον Φινλανδό με αποτέλεσμα ο Ουαλός να βρεθεί ξανά μπροστά του – και πλέον τέταρτος!

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:
1. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) 2:31:32.2
2. Andreas Mikkelsen / Ander Jaeger (Citroen C3 WRC) +21.4
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +29.6
4. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +1:48.3
5. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +1:52.5
6. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +2:06.7
7. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +4:04.9
8. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai 120 Coupe WRC) +4:31.3
9. Éric Camilli / Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5) +8:41.9
10. Armin Kremer / Pirmin Winklhofer (Ford Fiesta WRC) +8:54.5

Keywords
Τυχαία Θέματα