Volvo: To επόμενο XC90 θα είναι αυτόνομο

12:01 1/7/2018 - Πηγή: NewsAuto

Το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του XC90 τοποθετείται χρονικά στα μέσα του 2021. Δείτε τα σχέδια της Volvo για το μεγαλύτερο στην γκάμα SUV της.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Το επόμενο Volvo XC90, η 3η κατά σειρά γενιά του μοντέλου, θα μπει στην παραγωγή το 2021 στο νέο εργοστάσιο της φίρμας στην Αμερική. Εκτός από την φρέσκια και ακόμη πιο δυναμική αισθητική που θα υιοθετήσει, οι άνθρωποι

της Volvo ετοιμάζουν μια νέα παλέτα τεχνολογιών απόλυτα συνυφασμένη με το image της εταιρείας.

Στην κορυφή των εφαρμογών φαίνεται πως θα τοποθετηθεί ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επίπεδου 4 (το αυτοκίνητο στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει αυτόνομα, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και αναγνωρίζει το τι συμβαίνει γύρω του και αποφασίζει π.χ., πότε να αλλάξει λωρίδα, να στρίψει κ.λπ. Πριν πραγματοποιήσει οτιδήποτε από τα παραπάνω, πρέπει να πάρει το «OK» από τον οδηγό, ο οποίος είναι αυτός που επιλέγει την πλήρως αυτόνομη λειτουργία του).

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο XC90 θα μεγαλώσει ελαφρώς σε διαστάσεις και το εσωτερικό του θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στοιχεία πρακτικότητας.

Κάτω από το καπό του σουηδικού SUV θα υπάρχουν μόνο κινητήρες βενζίνης οι οποίοι θα συνδυάζονται με υβριδικά συστήματα για μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία καυσίμου. Τέλος, στην γκάμα του μοντέλου θα ενταχθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική version.

Keywords
Τυχαία Θέματα