Volante Vision Concept: Το νέο ιπτάμενο όχημα της Aston Martin

Η κατάκτηση των ουρανών από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν είναι ένα νέο εγχείρημα. Ωστόσο είναι κάτι που έχει αρχίσει να τους απασχολεί όλο και περισσότερο όπως αποδεικνύει το νέο Volante Vision Concept από την Aston Martin.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Το Volante Vision είναι ο επόμενος τρόπος πολυτελούς μετακίνησης για τους λίγους και ιδαίτερα ευκατάστατους σύμφωνα με την βρετανική εταιρία. Το concept αεροσκάφος, δεν είναι απλά ένα σχέδιο στον υπολογιστή. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cranfield,

την Cranfield Aerospace Solutions και την Rolls-Royce (την εταιρία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων και κινητήρες αεροσκαφών) και έχει την δυνατότητα για κάθετη προσγείωση και απογείωση.

Το Volante Vision μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα στο εσωτερικό του και σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας πρόκειται για μία μελέτη για το εγγύς μέλλον και όχι για ένα όχημα που θα το δούμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η Aston Martin αναφέρει πως το νέο concept αεροσκάφος της μπορεί να πετά αυτόνομα, είναι υβριδικό και προορίζεται για σύντομες και γρήγορες πτήσεις εντός του αστικού ιστού.

“Με τον πληθυσμό στις αστικές περιοχές να συνεχίζει να αυξάνεται, η συμφόρηση στις πόλεις θα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Dr Andy Palmer και πρόσθεσε: “Πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε την συμφόρηση, την μόλυνση και να βελτιώσουμε την κινητικότητα. Το ταξίδι δια αέρος θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στο μέλλον της μετακίνησης και το Volante Vision Concept είναι η απόλυτη λύση πολυτελούς μετακίνησης…θα μας επιτρέψει να ταξιδεύουμε πιο μακριά και αυτό θα μας επιτρέψει να ζήσουμε ακόμη πιο μακριά από το τόπο εργασίας μας.”

Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε μέρος στην δημιουργία του Volante Vision Concept, το οποίο αντικατοπτρίζει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Βρετανία στους τομείς του design και της τεχνολογίας”, δήλωσε ο διευθυντής της Rolls-Royce Electrical, Rob Watson και πρόσθεσε: “Η Rolls-Royce έχει ήδη παραδώσει και άλλα ηλεκτρικά-υβριδικά συστήματα κίνησης για άλλες εφαρμογές όπως πλοία και τρένα, και είμαστε ενθουσιασμένοι για την δυναμική που παρουσιάζει η τεχνολογία στην αεροναυπηγική. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για συνεργασία πάνω σε ένα πρωτοπόρο project που θα αξιοποιεί υψηλής απόδοσης ηλεκτρικά-υβριδική συστήματα προώθησης για προσωπική αερομεταφορά, κάτι που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της μετακίνησης.”

Μην περιμένετε χαρακτηριστικά απόδοσης και λοιπες τεχνικές λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, ίσως στην επόμενη πεντάετία να έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό για την συγκεκριμένη προσπάθεια της Aston Martin.

Keywords
Τυχαία Θέματα