VW Tiguan plug-in hybrid με κατανάλωση 1,6 lt/100 km

18:06 3/3/2021 - Πηγή: NewsAuto

Η γκάμα του ανανεωμένου VW Tiguan έχει διευρυνθεί με την προσθήκη της έκδοσης eHybrid, η οποία εφοδιάζεται με ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Διαθέσιμο στην Ελλάδα είναι το ιδιαίτερα δημοφιλές SUV της VW, Tiguan, το οποίο… έχει μπει στην πρίζα, προσφερόμενο και με plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Ο λόγος

για το Tiguan eHybrid το οποίο χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα της VW με τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης αλλά και το οδηγικό στυλ του οδηγού υπάρχει δυνατότητα για συνδυαστική λειτουργία των δύο μονάδων ισχύος ή ακόμα και για αποκλειστική λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση φθάνει τους 245 ίππους ενώ στο πρόγραμμα λειτουργίας GTE, το οποίο εστιάζει στις επιδόσεις, η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 40,8 χλγμ.  

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ

Το Tiguan eHybrid έχει ως προεπιλογή την εκκίνηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία στην οποία η αυτονομία φθάνει έως τα 50 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Με βάση αυτό το δεδομένο το αυτοκίνητο μπορεί να εκτελεί το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών αστικών μετακινήσεων ως ηλεκτρικό όχημα. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιείται από συμβατική πρίζα 2,3 kW ενώ σε wallbox η φόρτιση φθάνει έως τα 3,6 kW.

Το Tiguan eHybrid είναι ένα ακόμα μοντέλο της ηλεκτροποιημένης γκάμας της Volkswagen η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή του προγράμματος Way to Zero στόχος του οποίου είναι η επίτευξη ενός μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών CO2 μέχρι το 2050.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:
VW: Θέλετε ένα ηλεκτρικό κάμπριο;
VW ID.4: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας
Παρουσίαση για το νέο VW Golf GTI Clubsport 45

The post VW Tiguan plug-in hybrid με κατανάλωση 1,6 lt/100 km appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα