VW ID R Pikes Peak Racer: Το αγωνιστικό του αύριο

Η Volkswagen και τα διάφορα εμπορικά σήματα της ενδέχεται να απομακρύνουν τις αγωνιστικές εκδόσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να ανταγωνίζονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό – απλώς θα το κάνουν με διαφορετικό τρόπο…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Ιδού το νέο Volkswagen ID R Pikes Peak Racer. Κινείται εξ ολοκλήρου από την ηλεκτρική

ενέργεια δηλώνοντας πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τον διάσημο λόφο Pikes Peak στο Κολοράντο τον προσεχή Ιούνιο. Μοιάζει με τα υβριδικά πρωτότυπα του Le Mans που οι Porsche και Audi παρουσίασαν τα τελευταία χρόνια, μόνο που δεν διαθέτει καθόλου κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με κανονισμούς όσο αυστηροί κι αν χαρακτηρίζονται αυτοί από εκείνους που εκδίδει η FIA και η ACO, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία από το σχεδιασμό έως την τεχνική οπτική πλευρά.

Το Project παντρεύει την επερχόμενη σειρά ID ηλεκτρικών οχημάτων με το τμήμα επιδόσεων της Volkswagen R GmbH, και είναι εδώ προκειμένου να διευθετήσει μια σημαντική επίδοση όπως περίπου 30 χρόνια πριν το 1987, όταν ο Γερμανός κατασκευαστής αποπειράθηκε να διακριθεί με ένα Golf το οποίο υιοθετούσε διπλό κινητήρα, αλλά δεν τα κατάφερε. Σήμερα για να το πετύχει, η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε τις υπηρεσίες του Romain Dumas. Ο Γάλλος κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans για την αδελφή εταιρεία Porsche πριν από δύο χρόνια και θα είναι στην πατρίδα του στο Ales της Γαλλίας, εκεί όπου η VW θα παρουσιάσει τελικά το εγχείρημά της στις 22 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα