VW: 45 χρόνια Crafter

09:48 7/5/2020 - Πηγή: NewsAuto

O μεγάλος αδερφός του Transporter, συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας στη γκάμα των επαγγελματικών της VW.

Τον Απρίλιο του 1975 έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Βερολίνο, το Crafter με το οποίο η VW ενδυνάμωσε τη γκάμα των επαγγελματικών της μοντέλων. Πριν από 45 χρόνια λοιπόν, κυκλοφόρησε ως ο μεγάλος αδελφός του Transporter και κατέγραψε από τότε έως σήμερα πολλές επιτυχίες σε επίπεδο πωλήσεων αλλά και διακρίσεις για την τεχνολογία που έθετε στην υπηρεσία του επαγγελματία και όχι μόνο.

Η βασική ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί από την πρώτη κιόλας γενιά

του μοντέλου, ήταν η μεταφορά βαρύτερων φορτίων από ότι μπορούσε να καταφέρει το Transporter. Η Volkswagen εξέλιξε ένα φορτηγό για να καλύψει το κενό μεταξύ του εμβληματικού της μοντέλου, του Transporter και ενός βαρέως φορτηγού, στην κατηγορία από 2,8 έως 3,5 τόνων. Το όνομα που δόθηκε στο μοντέλο ήταν το “LT” που αποτελεί συντομογραφία του Lasten-Transporter, που μεταφράζεται ως «το Transporter των βαρέων φορτίων». Ήταν διαθέσιμο σε δύο μεταξόνια και με δύο παραλλαγές οροφής εκτός των άλλων.

Αυτή η ευελιξία παρέμεινε με το Crafter από τότε που ξεκίνησε και μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να έχουν πουληθεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Το τμήμα των επαγγελματικών της Volkswagen, για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο, έκανε ένα ταξίδι στη μνήμη, από τις αρχές του μοντέλου έως το πολυβραβευμένο Crafter που πωλείται σήμερα αλλά και το ηλεκτρικό «αδερφάκι» που είναι απόλυτα μέσα στο πνεύμα της εποχής που θέλει επέκταση του εξηλεκτρισμού και στα επαγγελματικά μοντέλα.

The post VW: 45 χρόνια Crafter appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα