VW & Skoda στην κορυφή της Ευρώπης
Η Volkswagen συνεχίζει την 20ετή παράδοση που την θέλει στην 1η θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, ενώ η Skoda στοχεύει πλέον τη 2η.
Η Volkswagen παραμένει η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου στην Ευρώπη, διατηρώντας για περισσότερα από 20 συναπτά χρόνια την κορυφαία θέση στις πωλήσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ACEA, στο διάστημα Ιανουαρίου–Ιουλίου 2025 η μάρκα κατέγραψε 872.817
Την ίδια στιγμή, η Skoda κατέγραψε 490.531 ταξινομήσεις, με αύξηση +11,3% και μερίδιο αγοράς 6,4%, κατακτώντας την 3η θέση πωλήσεων στην Ευρώπη. Με αυτή την επίδοση, η μάρκα ξεπερνά σταθερά παραδοσιακούς premium ανταγωνιστές και οδεύει ολοταχώς προς τη 2η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
Η επιτυχία των δύο εταιριών του Volkswagen Group στηρίζεται σε μια πληρέστατη γκάμα SUV:
Volkswagen: από το κομψό Taigo και το ευέλικτο T-Cross, έως το best-seller T-Roc, που διατίθεται άμεσα στη νέα, πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Dream, και τα ολοκαίνουργια Tiguan και Tyron, τα οποία θέτουν νέα πρότυπα σε τεχνολογία και άνεση.Skoda: από το compact Kamiq, το πολυδιάστατο Karoq και το ευρύχωρο Kodiaq, έως το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Elroq και το καταξιωμένο Enyaq, που σηματοδοτούν τα επόμενα βήματα της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση.Πέρα από την πλούσια γκάμα μοντέλων, η Volkswagen και η Skoda ξεχωρίζουν γιατί προσφέρουν πολύ περισσότερα από ένα μέσο μετακίνησης. Οι καμπίνες τους έχουν εξελιχθεί σε ψηφιακά περιβάλλοντα εμπειριών: με σύγχρονα infotainment, κορυφαία συστήματα ήχου και ambient φωτισμό.
Στην περίπτωση της Volkswagen, η εμπειρία αυτή εμπλουτίζεται με καινοτόμες εφαρμογές όπως τα AirConsole games, που μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε χώρο διασκέδασης και κοινωνικότητας.
Η δυναμική του Volkswagen Group αποτυπώνεται επίσης στην ηλεκτροκίνηση. Στο πρώτο εξάμηνο του 2025, οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) αυξήθηκαν κατά 47% παγκοσμίως και κατά 89% στην Ευρώπη, ενώ οι παραγγελίες BEV στη Δυτική Ευρώπη εκτοξεύθηκαν κατά 62%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Hyundai: Με νέο ηλεκτρικό hot-hatch στο Μόναχο
Leapmotor B10: Στα τέλη του 2025 στην Ελλάδα
Πάρκαρες παράνομα; Η Δημοτική Αστυνομία σου… ξεφουσκώνει τα λάστιχα!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- VW & Skoda στην κορυφή της Ευρώπης
- Μικροσκοπική Valkyrie για δυνατούς συλλέκτες
- Το νέο Dainese Project Apex περνάει από τα χέρια του «Γιατρού»
- F1 GP Ιταλίας: Ο Νορις παίρνει το FP2
- Ποια εταιρεία έχει… 100 διαφορετικά σχέδια για τιμόνια;
- Mercedes G-Class Cabriolet: Η θρυλική ανοιχτή έκδοση επιστρέφει
- Αλόνσο: Διαφωνεί με Ντομενικάλι
- Επανάσταση! Έρχεται Porsche με κίνηση… μπροστά!
- Τα Ford Ranger και Transit με σπορ εκδόσεις στο Μόναχο
- Η DS Automobiles στην Auto Thessaloniki 2025
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- BMW M Hybrid V8: Ανανέωση για το Hypercar – Θα το δούμε σε αγώνες το 2026
- Alfa Romeo Junior Ibrida 1.2 145 PS eDCT Δοκιμή / Test drive
- Bentley Flying Spur: Στιλ αλλά και αντικοινωνική συμπεριφορά
- Έκπτωση €2.000 για το νέο Audi Q3 ντίζελ
- To Ford Puma Gen-E ανεβαίνει στον 11ο όροφο
- H Range Rover ετοιμάζει νέο μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό SUV
- Mercedes: Επιστρέφει η κάμπριο έκδοση της G-Class - Σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμη (photo)
- Formula 1, Grand Prix Ιταλίας: Ο Norris απάντησε στο FP2



