Toyota Supra με περισσότερους ίππους

Σε δυναμομέτρηση που έγινε στην Αμερική, η Toyota Supra, βρέθηκε να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από αυτήν που ανακοινώνουν οι Ιάπωνες. Πρόκειται για μετριοφροσύνη, για τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο;

Η Toyota ανακοινώνει στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Toyota GR Supra πως η ιπποδύναμή της είναι 340 ίπποι με 494 Nm ροπής. Όσο για το 0-100 η Toyota ανακοινώνει

4,3 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 250 χλμ/ώρα.

Οι πρώτες δοκιμές στην Αμερική έδειξαν διαφορετικά νούμερα, τα οποία έδειχναν όχι λιγότερη αλλά περισσότερη ιπποδύναμη και καλύτερες (όσο αφορά την επιτάχυνση) επιδόσεις.

Η δοκιμή στο δυναμόμετρο της Livernois Motorsports and Engineering στο Dearborn Heights του Michigan έδειξε πως η δύναμη των 340 ίππων ισχύει αλλά είναι η πραγματική που φτάνει στους τροχούς. Η πρακτική των εταιριών αλλά και των βελτιωτικών οίκων είναι να ανακοινώνουν την τιμή της ιπποδύναμης στον στρόφαλο και όχι στους κινητήριους τροχούς γιατί είναι χαμηλότερη (λόγω απωλειών).

Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως η GR Supra έχει περισσότερους ίππους (θεωρητικά πέντε περισσότερους) από αυτούς που ανακοινώνει η Toyota. Αυτό φάνηκε και στις δοκιμές επιτάχυνσης όπου για το 0-100 η Toyota ανακοινώνει 4,3 δεύτερα και οι δοκιμαστές στις ΗΠΑ πέτυχαν 3,8 (μέση τιμή).

Η εξήγηση για αυτά τα αποτελέσματα είναι πρώτα από όλα πως ήταν τυχαία. Αυτό το ενισχύει το γεγονός πως το αυτοκίνητο δόθηκε από την Toyota Ιαπωνίας και ήταν από τα αυτοκίνητα της πρώτης παρουσίασης (προπαραγωγής με χειροποίητους κινητήρες) και είναι φυσικό να έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο η Toyota να ήθελε να εντυπωσιάσει τους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ και να έδωσε για δοκιμή ένα ελαφρά βελτιωμένο αυτοκίνητο. Να θυμίσουμε πως κάτι τέτοιο έκανε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Ferrari μέχρι που αποκαλύφθηκε από κάποιον δυσαρεστημένο εισαγωγέα.

Από την άλλη ίσως οι Ιάπωνες έχουν έντονη μετριοφροσύνη και όντως να χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετική χαρτογράφηση και set up κινητήρα, όπως ανακοινώνουν, για την GR Supra από την BMW (BMW Z4 και Supra θεωρητικά ίδιο αυτοκίνητο).

The post Toyota Supra με περισσότερους ίππους appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα