Skoda Octavia RS iV: Ξεπερνώντας τα όρια (video)

H «καυτή» plug-in υβριδική Skoda Octavia RS iV φέρει «επιθετική» εμφάνιση αλλά και ισχυρές επιδόσεις.

Την δική της πρόταση στην κατηγορία… των «καυτών» μοντέλων που παντρεύουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικό μοτέρ έχει καταθέσει η Skoda μέσω

της Octavia RS iV.

Το κινητήριο σύνολο του plug-in υβριδικού μοντέλου αποτελείται από έναν 1.400αρη βενζινοκινητήρα TSI, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 114 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση αποτυπώνεται σε 245 ps και 400 Nm ροπής, ενώ ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων DSG κινεί τους εμπρός τροχούς και επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 sec, με την τελική – εφόσον επιλεχθεί η λειτουργία “Sport” –  ν’ αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Μέρος του κινητήριου συνόλου συνιστά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh η οποία χαρίζει στην Octacia RS iV ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 60 χλμ./ώρα (κύκλος WLTP).

Στην ισχυρή παρουσία του μοντέλου στην άσφαλτο συνεισφέρει το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης (στάνταρ), όπως και η δυναμική ρύθμισης της σπορ ανάρτησης.

Όσον αφορά την εμφάνιση, ενσωματώνονται ειδικά φώτα ομίχλης LED και μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών (προαιρετικά 19’’) ως στάνταρ, με κόκκινες δαγκάνες φρένων. Μαύρο χρώμα, ακόμη, έχουν η μάσκα, οι εισαγωγές αέρα, οι διαχύτες (μπροστά και πίσω) αλλά και τα πλαίσια των παραθύρων. Επίσης, η κουπέ έκδοση κοσμείται από ένα σπορ μαύρο RS σπόιλερ πίσω, ενώ η wagon, από μια αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτίνων με λογότυπο RS. Το τελευταίο δεσπόζει και στα σπορ καθίσματα από μαύρο ύφασμα, ενώ  προαιρετικά διατίθενται καθίσματα Ergo με Alcantara και δερμάτινη ταπετσαρία.

Η Skoda μας προσφέρει μια γεύση των ικανοτήτων του μοντέλου, μέσω ενός όμορφου βίντεο:

Διαβάστε επίσης:
Το Skoda Enyaq iV και σε έκδοση Sportsline
Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα Skoda Fabia
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS

The post Skoda Octavia RS iV: Ξεπερνώντας τα όρια (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα