Skoda: 5 νέα ηλεκτρικά έως το 2020

Πέντε νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα παρουσιάσει η Skoda μέχρι και το τέλος του 2020. Η επιβεβαίωση για την διεύρυνση της γκάμας της εταιρίας, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα έρχεται από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Bernhard Maier.
Η Skoda έχει άλλωστε δηλώσει τις προθέσεις της για την παρουσίαση 10 συνολικά ηλεκτροκίνητων μέχρι και το 2025 με τον Maier να δίνει ουσιαστικά

ένα “σφιχτό” χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα δύο χρόνια, όταν και θα παρουσιαστούν τα μισά από αυτά τα μοντέλα. Φήμες θέλουν η πρώτη αυτή γκάμα να αποτελείται από δύο αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και τρία plug-in υβριδικά. Ένα ακριβώς ίδιο… “σετ” αποτελούμενο από δύο ηλεκτρικά και τρία plug-in υβριδικά θα ακολουθήσει έως και το 2025.

Όσον αφορά στα μοντέλα που θα παρουσιαστούν αυτό που θα δούμε σίγουρα ως plug-in υβριδικό είναι το Superb που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, με τα άλλα δύο ομοειδή μοντέλα να χρησιμοποιούν την ίδια MQB πλατφόρμα.

Το πρώτο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων για τη Skoda θα είναι το Citigo-e, το οποίο και θα βασίζεται στο VW e-UP.

Επιβεβαίωση υπάρχει επίσης και για ένα ηλεκτρικό SUV που θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision E και από πλευράς μεγέθους θα τοποθετηθεί μεταξύ των γνωστών Karoq και Kodiaq. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των υπόλοιπων τριών μοντέλων που θα δούμε στο σχετικά άμεσο μέλλον από την Skoda.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Skoda,2020