Pininfarina Battista: Ηλεκτροσόκ

20:57 5/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η εταιρεία Automobili Pininfarina παρουσίασε και επίσημα το νέο της hypercar Battista, που ουσιαστικά αποτελεί φόρο τιμής στον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της start-up φίρμας, το Battista αποτελεί το ισχυρότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar στον κόσμο. Και γιατί όχι, καθώς κάτω από το αμάξωμα υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 1.900 ίππους και τρομακτική ροπή που φτάνει αισίως

τα 234,5 kgm. Το Pininfarina Battista διαθέτει επίσης σύστημα τετρακίνησης, μονοκόκ σασί από carbon και μπαταρία 120 kWh, η οποία προέρχεται από την κροατική Rimac. Με βάση τα παραπάνω, το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, ενώ για τα πρώτα 300 km/h από στάση ο χρόνος είναι κάτω από 12,0 δευτερόλεπτα. Επίσης να αναφέρουμε ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h, ενώ μιας και μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, η αυτονομία μπορεί να φτάσει έως και τα 450 km.

Φυσικά, για να επιτευχθούν οι καλύτερες τιμές αεροδυναμικής, αλλά και ενεργητικής ασφάλειας, το Battista είναι εφοδιασμένο με ενεργή πίσω αεροτομή που λειτουργεί και ως αερόφρενο, αλλά και carbon-κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες. Η παραγωγή του Battista θα περιοριστεί στα 150 κομμάτια, εκ των οποίων θα μοιραστούν ισόποσα στις αγορές των ΗΠΑ, Ευρώπης και Ασίας/Μέσης Ανατολής, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται μέσα στο 2020.

The post Pininfarina Battista: Ηλεκτροσόκ appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα