Opel: Αναβιώνει το όνομα Monza σε κορυφαίο ηλεκτρικό SUV;

Η Opel παίζει εδώ και αρκετά χρόνια με την ιδέα της αναβίωσης του ονόματος Monza. Μάλιστα το 2013 παρουσίασε ένα project car με πόρτες gullwing στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η ιδέα της αναβίωσης του ονόματος Monza από την Opel επιστρέφει αυτή την φορά σε ένα πολυτελές Sport

Utility Vehicle.

Ως τώρα η ιδέα για να επιστρέψει το όνομα Monza στον κατάλογο μοντέλων της Opel δεν υλοποιήθηκε ποτέ και χρησιμεύει ως project για μια ματιά στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Ωστόσο, εάν η είδηση που δημοσιεύτηκε στο γνωστό Γερμανικό ειδησεογραφικό site «LifePR» είναι σωστή, τότε η Opel μπορεί να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο Monza το 2024 που θα έχει τη μορφή ενός SUV. Το διαδικτυακό περιοδικό «ισχυρίζεται» ότι το μοντέλο θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς, με μήκος περίπου 4,9 μέτρα, πράγμα που θα το έκανε σχεδόν 0,5 μέτρα μεγαλύτερο από το Grandland X.

Το αυτοκίνητο σύμφωνα με το δημοσίευμα θα βασίζεται στην  eVMP της PSA (ηλεκτρική πλατφόρμα Vehicle Modular), η οποία θα χρησιμεύσει ως βάση ηλεκτρικών compact και μεσαίων οχημάτων που θα κυκλοφορήσουν έως το 2025, με διαφορετική χωρητικότητα μπαταρίας και αυτονομία έως και 650 χλμ στον κύκλο WLTP, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησε η εταιρεία.

Αν και μία ηλεκτρική ναυαρχίδα SUV, που θα πωλείται από την Opel και την Vauxhall φαίνεται πιθανόν να δημιουργηθεί ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι πως  ακόμη και αν αυτή έχει εγκριθεί, είναι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος τέσσερα χρόνια μακριά, και πολλά θα μπορούσαν να συμβούν μέχρι τότε. Ο δεύτερος είναι πως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για αυτό, εκτός από μια σύντομη δήλωση που έκανε στο «LifePR» και το «Auto Motor Und Sport» ο επικεφαλής της Opel, Michael Lohscheller.

Διαβάστε επίσης:

Video: Τι αντιπροσωπεύει το Monza Concept για την Opel;

Αποκάλυψη για το Opel Monza (upd)

Το Monza Concept θα καθορίσει τα μελλοντικά Opel

The post Opel: Αναβιώνει το όνομα Monza σε κορυφαίο ηλεκτρικό SUV; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα