O ήχος από τον κινητήρα του Focus ST (video)

Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν επεμβαίνουν πλέον μόνο στη συμπεριφορά των αυτοκινήτων, αλλά και στο πώς ακούγεται ο κινητήρας στην καμπίνα των επιβατών. Οι καιροί επιτάσσουν ένα sport μικρομεσαίο, όπως το νέο Focus ST, να είναι ταυτόχρονα άγριο αλλά και φιλικό για καθημερινή χρήση. Στη Ford χρησιμοποιούν ένα σύστημα – το ονομάζουν Sound Symposer – για τη μεταφορά του ήχου από τον EcoBoost των 250 PS στο εσωτερικό.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αντηχείο, το οποίο

αυξάνει την ένταση του ήχου όταν ο οδηγός πατά έντονα το γκάζι του Focus ST και τον μεταφέρει μέσω ενός σωλήνα στο ταμπλό. Αντιθέτως, όταν οι στροφές του κινητήρα παραμένουν χαμηλά, επικρατεί σχεδόν απόλυτη ησυχία στην καμπίνα των επιβατών.

«Αν αφαιρέσεις το Sound Symposer ο ήχος του κινητήρα που φθάνει στα αυτιά των επιβατών – ακόμη και κατά την επιτάχυνση – είναι σχεδόν μηδενικός» δήλωσε ο Μπιορν Μπέτσερ, ειδικός της Ford Ευρώπης στο συγκεκριμένο τομέα. «Το να πετύχεις το σωστό ήχο για κάθε αυτοκίνητο είναι συχνά θέμα δοκιμών και προσοχής στη λεπτομέρεια. Μετά τις εργαστηριακές δοκιμές, συνεχίσαμε με το Focus ST στην πίστα μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».





Στο video που δημοσιοποίησε η Ford μπορείτε να διαπιστώσετε πώς ακούγεται ο 2.0 EcoBoost στο εσωτερικό του Focus ST. Το μοντέλο διατίθεται ήδη στη χώρα μας τόσο ως 5θυρο hatchback όσο και ως station wagon, με τιμές που αρχίζουν από τα 33.480 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα