O έξυπνος συνομιλητής του Audi e-tron

Όπως και άλλα μεγάλα μοντέλα της Audi έτσι και το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό της SUV, το e-tron, εξοπλίζεται με το λειτουργικό σύστημα MMI touch response.

Οι δύο μεγάλες, υψηλής ανάλυσης οθόνες του -η πάνω έχει διαγώνιο 10,1 ιντσών και η κάτω 8,6- έχουν αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα συμβατικά χειριστήρια και διακόπτες. Η λειτουργία είναι απλή και αξιόπιστη: όταν ένα δάχτυλο ενεργοποιήσει μια λειτουργία ακολουθεί

ως επιβεβαίωση μια απτική και μια ακουστική ανάδραση.

Από την πάνω οθόνη ο οδηγός ελέγχει το infotainment, το τηλέφωνο, την πλοήγηση και τις ειδικές ρυθμίσεις e-tron, όπου μπορεί να ρυθμίσει για παράδειγμα την έναρξη της φόρτισης ή να προσδιορίσει το είδος της ανάκτησης ενέργειας. Στην κάτω οθόνη είναι δυνατή η εισαγωγή κειμένου και ελέγχονται οι λειτουργίες άνεσης και ο κλιματισμός. Όσο διαρκούν οι ρυθμίσεις το χέρι στηρίζεται στον ειδικά σχεδιασμένο επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου.

Η διαμόρφωση του μενού είναι διαισθητικά λογική, όπως σε ένα smartphone, περιλαμβάνοντας την ελεύθερη διαμόρφωση των αγαπημένων (favorites) και των οθονών εκκίνησης (start screens).

Επιπρόσθετα στη λειτουργία με τις δύο οθόνες αφής ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών με τη χρήση φωνητικού ελέγχου με φυσική γλώσσα. Οι πληροφορίες για προορισμούς ή media είναι αποθηκευμένες είτε στο αυτοκίνητο είτε παρέχονται από το Cloud με ταχύτητες LTE.

Το σύστημα αντιλαμβάνεται ελεύθερα διατυπωμένες εντολές και όχι συγκεκριμένες, ενώ αν χρειάζεται ο έξυπνος διαχειριστής διαλόγου κάνει ερωτήσεις, επιτρέπει διορθώσεις, παρέχει επιλογές και διακόπτει τη συνομιλία όταν το επιθυμήσει ο οδηγός.

The post O έξυπνος συνομιλητής του Audi e-tron appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα