O δημοπρατικός οίκος Sotheby’s γίνεται ερωτικός

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s είναι γνωστός για τις μεγάλες δημοπρασίες που αναλαμβάνει και κάνει. Η αλήθεια είναι ότι μας έχει συνηθίσει στις δημοπρασίες πανάκριβων κοσμημάτων και αυτοκινήτων.

Τώρα όμως, θέλοντας να ξεφύγει από τα τετριμμένα, αποκαλύπτει τα έργα μίας πιο ελκυστικής δημοπρασίας. Ο διάσημος οίκος, λοιπόν, παρουσιάζει έργα της erotic art που βγάζει στο σφυρί Αποκαλυπτικά σκίτσα, γυμνά αγάλματα και «τολμηροί» πίνακες είναι μερικά από τα έργα που αναμένεται να «χτυπήσουν» εκατομμύρια.

Η δεύτερη ετήσια δημοπρασία Erotic: Passion & Desire Auction περιλαμβάνει μερικά κομμάτια που κάνουν τα μάγουλα να… κοκκινίσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός γυμνόστηθου πορτρέτου της Kate Moss και ένα άκρως σεξουαλικό σκίτσο του Πάμπλο Πικάσο.

Ένα από τα κομμάτια που η τιμή αναμένεται να κυμανθεί από 450.000 έως 680.000 ευρώ είναι η γυμνή γυναίκα του Francis Picabia. Έπιπλέον, μία εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία με το όνομα «Η Ναστάζια Κίνσκι και το Ερπετό» απεικονίζει την διάσημη Γερμανίδα ηθοποιό ξαπλωμένη μπρούμυτα με ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το γυμνό κορμί της, ενώ εκείνη κοιτά με γαλήνιο βλέμμα το φωτογραφικό φακό.

Ωστόσο, το πιο διάσημο έργο της συλλογής που βγαίνει στο «σφυρί» είναι το γυμνόστηθο πορτρέτο της Kate Moss που έχει φιλοτεχνήσει ο Κρις Λεβίν και ονομάζεται «She Is Light». Το μοντέλο έχει ακάλυπτα τα στήθη της κάτω από το νερό.

Ο επικεφαλής πωλήσεων, αλλά και του ελληνικού τμήματος τέχνης του οίκου Sotheby’s, Κωνσταντίνος Φράγκος τόνισε: “Η ιστορία της ερωτικής τέχνης είναι μία ιστορία από πολλές διαφορετικές εποχές και πολλές διαφορετικές χώρες. Και η δεύτερη δημοπρασία μας έργων ερωτικής τέχνης περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα καλλιτεχνημάτων και αντικειμένων που απεικονίζουν την ιστορία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σε όλες της τις μορφές“.

Keywords
Τυχαία Θέματα