Michelin Pilot Sport EV: Από τη Formula E στο δρόμο

10:06 7/3/2021 - Πηγή: NewsAuto

Το Pilot Sport EV της Michelin έχει σχεδιασμό πέλματος και σύνθεση ίδια με αυτή των ελαστικών που χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα της Formula E, για να αντέχει τα πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά ροπής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Michelin ελπίζει να πουλήσει οκτώ φορές περισσότερα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με αυτά που πουλάει σήμερα.

Τα μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα, χρειάζονται ένα διαφορετικό

είδος ελαστικών, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή στις ακαριαίες εμφανίσεις ροπής και ισχύος που αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυτοκινήτων του είδους. Επιπλέον, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που είναι προαπαιτούμενο για τα ελαστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι και η ιδιαίτερα χαμηλή στάθμη θορύβου κατά την κύλιση. Η λύση που προκρίνει η Michelin στο νέο Pilot Sport EV, περιλαμβάνει μια ενισχυμένη ένωση στο κέντρο του πέλματος που τονίζει την αντοχή στις δυνάμεις που αναπτύσσονται απότομα κατά τις ακραίες επιταχύνσεις, με μια πιο μαλακή σύνθεση στα πλαϊνά του πέλματος για καλύτερο handling και υψηλά επίπεδα πρόσφυσης στις στροφές.

Μιλάμε για την ίδια σύνθεση στο μίγμα με αυτή που χρησιμοποιείται στα ελαστικά των μονοθεσίων της Formula E. Ο σχεδιασμός δίνει επίσης προτεραιότητα στον περιορισμό του θορύβου από το δρόμο, τομέας στον οποίο η Michelin ισχυρίζεται πως με τη χρήση του ειδικά κατασκευασμένου μίγματος, εμφανίζεται μείωση σε ποσοστό 20% στον αισθητό θόρυβο του δρόμου. Ταυτόχρονα, καθώς οι επιλογές ελαστικών και τροχών μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στις επιδόσεις και την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου το ελαστικό πρέπει επίσης να σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη και την αντίσταση κύλισης. Το ελαστικό Pilot Sport EV θα είναι διαθέσιμο από φέτος στην αγορά για αντικατάσταση ελαστικών πρώτης τοποθέτησης και θα κατασκευαστεί σε 16 διαφορετικά μεγέθη, για διάμετρο ζάντας από 18 έως και 22 ίντσες.

Διαβάστε ακόμα:
Michelin: Πατένταρε γκάτζετ που βάζει όπισθεν στις μοτοσικλέτες!
Michelin Road Classc: Αφιερωμένο στη modern classic εποχή
Με κορυφαίες επιδόσεις το νέο ελαστικό Michelin e.Primacy

The post Michelin Pilot Sport EV: Από τη Formula E στο δρόμο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα