Mazda: Ετοιμάζει καινούριο «αγροτικό»
Μέχρι το 2028, η ιαπωνική μάρκα θα έχει παρουσιάσει το νέο BT-50, με μεγάλο στέλεχος να επιβεβαιώνει πως η εξέλιξή του έχει ήδη ξεκινήσει.
Το BT-50 μπορεί να μην έχει την εμπορική απήχηση των Toyota Hilux και Ford Ranger, παραμένει όμως ένα σημαντικό μοντέλο για τη Mazda, ιδιαίτερα στην αγορά της Αυστραλίας.
Το σημερινό BT-50 παρουσιάστηκε το 2020 και βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας του Isuzu D-Max,
Στα τέλη του 2024 δέχθηκε την απαραίτητη ανανέωση, ενώ η γκάμα του εξακολουθεί να βασίζεται σε turbodiesel κινητήρες χωρίς υβριδική υποβοήθηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda Αυστραλίας, Βίνς Μπίντι, επιβεβαίωσε ότι η εξέλιξη του νέου BT-50 έχει ήδη ξεκινήσει, εκτιμώντας ότι το νέο μοντέλο θα μπορούσε να βρεθεί στους δρόμους περίπου το 2028.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Έιτζι Κιμότο, ο οποίος έχει την ευθύνη και για τη σχεδίαση του σημερινού BT-50, απέφυγε να αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία για τη νέα γενιά.
Το μεγάλο ερώτημα αφορά τον συνεργάτη με τον οποίο θα εξελιχθεί το νέο BT-50. Η Mazda δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους ώστε να εξελίξει από μόνη της μια νέα πλατφόρμα για pickup, κάτι που σημαίνει ότι η συνεργασία με άλλον κατασκευαστή θεωρείται σχεδόν βέβαιη.
Μία από τις πιθανότερες επιλογές είναι η συνέχιση της συνεργασίας με την Isuzu, με το νέο BT-50 να εξελίσσεται παράλληλα με την επόμενη γενιά του D-Max. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι η διεύρυνση της συνεργασίας με την Changan.
Σε κάθε περίπτωση, το νέο BT-50 αναμένεται να υιοθετήσει τη νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της Mazda, με πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα και έντονες, γλυπτές επιφάνειες.
Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το εσωτερικό, ακολουθώντας τη γενικότερη προσπάθειά της να τοποθετήσει τα μοντέλα της πιο ψηλά σε επίπεδο ποιότητας και εξοπλισμού.
Εφόσον συνεχιστεί η συνεργασία με την Isuzu, το νέο BT-50 θα μπορούσε να αποκτήσει έναν diesel κινητήρα με ήπια υβριδική τεχνολογία.
Στην περίπτωση της Changan, αντίθετα, θα μπορούσε να εξεταστεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα με θερμικό κινητήρα που θα λειτουργεί ως γεννήτρια (range extender).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
E-Space Concept: Η Renault επαναφέρει το «voiture a vivre»
Χιλιάδες μεταχειρισμένα ήρθαν στην Ελλάδα – Η παγίδα με τα χιλιόμετρα
Δώδεκα λύσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήγαν στην έκθεση ...
- instacar: Δύο βραβεία στα Peak Awards 2026
- Alfa Romeo: ολική ανανέωση τώρα!
- Απώλειες μαμούθ 33 εκατ. ευρώ για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Formula 1
- ΟΑΣΑ: Στόχος ο διπλασιασμός των οδηγών
- Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού 2026: Πάνω από 60 παγκόσμιες πρεμιέρες – Ποιες θα ξεχωρίσουν
- Τροχαία: Η πρόταση στον Έλληνα οδηγό αγώνων για να εκπαιδεύσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
- Η Porsche ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο από την 911 [video]
- Το νέο γαλλικό B-SUV με 150 ίππους – Για λίγο με τριπλό όφελος που αγγίζει τα 7.500 ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Mazda: Ετοιμάζει καινούριο «αγροτικό»
- instacar: Δύο βραβεία στα Peak Awards 2026
- Η DEKRA Imperial Χορηγός της AUTO ATHINA 2026 powered by ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
- ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: 56 χρόνια αξιοπιστίας, τεχνογνωσίας και εξέλιξης με το βλέμμα στο μέλλον
- Ανατροπή στην ΕΕ: Βενζίνη και diesel και μετά το 2035;
- Davanti Tyres: Ελαστικά σχεδιασμένα για κάθε δρόμο, κάθε εποχή και κάθε απαίτηση!
- Αυτή είναι η ολοκαίνουρια Triumph Bonneville Τ40
- Πότε έρχεται στην Ελλάδα το φουλ υβριδικό Skoda Octavia;
- F1: Επιστρέφει στην Αφρική το 2030!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Σήμα Ν στο αυτοκίνητο – Πόσα χρόνια επιτρέπεται να ...
- Alfa Romeo: Τι αλλάζει σε Junior, Giulia και Stelvio
- Η Porsche ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο από την 911 [video]
- Τροχαία: Η πρόταση στον Έλληνα οδηγό αγώνων για να εκπαιδεύσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
- Το νέο γαλλικό B-SUV με 150 ίππους – Για λίγο με τριπλό όφελος που αγγίζει τα 7.500 ευρώ
- Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήγαν στην έκθεση ...
- ΟΑΣΑ: Στόχος ο διπλασιασμός των οδηγών
- Alfa Romeo: ολική ανανέωση τώρα!
- Απώλειες μαμούθ 33 εκατ. ευρώ για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Formula 1



