MINI Rushour: Ένατη θέση για Κατσίμη

Το NewsAuto ταξίδεψε στη Ρώμη και τη πίστα της Βαλελούνγκα για τον τελευταίο γύρο του ενιαίου ιταλικού πρωταθλήματος με John Cooper Works, το MINI Rushour. Στη Βαλελούγκα λοιπόν, είχαμε μία από τις τέσσερις guest συμμετοχές, με τον Σταμάτη Κατσίμη πίσω από το τιμόνι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Ο Έλληνας οδηγός ξεχώρισε ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενος, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα! Εκκίνησε δέκατος-τέταρτος

αλλά αντέδρασε εκπληκτικά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, κερδίζοντας μερικές θέσεις.

Στο δεύτερο γύρο βρισκόταν ήδη στη δέκατη θέση, όταν πραγματοποίησε μία εξαιρετική προσπέραση στη δεύτερη, γρήγορη ανοιχτή στροφή της πίστας (Curvone). Ανέβηκε λοιπόν ένατος αλλά ήδη, το γκρουπ των πρωτοπόρων είχε ξεφύγει.

Μη ξεχνάτε πως το MINI Rushour είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αγώνες σε έξι διαφορετικές πίστες και αυτό τον αγώνα να αποτελεί τη τελική μάχη ανάμεσα σε οδηγούς που ξέρουν πολύ καλά το αυτοκίνητο τους – σε αντίθεση με τον Σταμάτη που εκκίνησε έχοντας στο ενεργητικό του ελάχιστους γύρους, τους μισούς σε βρεγμένο οδόστρωμα.











Κατάφερε όμως να διατηρήσει σταθερό ρυθμό, με όλο του το γυρολόγιο στο 2’00 και το 2’01. Ο καλύτερος γύρος του, ήταν ο προτελευταίος του αγώνα, καθώς διεκδικούσε την όγδοη θέση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 2’00.385.

Η τελική ένατη θέση αποτέλεσε ικανοποίηση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη BMW Hellas που προσκάλεσε το NewsAuto στο συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στις τάξεις της ομάδας που προετοίμασε το MINI του, της Team Dinamic, αφού ο Σταμάτης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγωνιζόμενος όχι σαν… ρούκι αλλά κοιτώντας στα μάτια μόνιμους συμμετέχοντες στο θεσμό.

Άξιος λοιπόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα