LIVE από Ολλανδία: Υβριδικά συστήματα από τη Ford

15:41 2/4/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η Ford μας παρουσιάζει στο Άμστερνταμ, την “επόμενη μέρα” της, η οποία αφορά στα ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης που πρόκειται να τοποθετήσει προσεχώς στα δημοφιλή μοντέλα της, Fiesta και Focus. Oh yes…

Ακόμη και η Ford με την άρτια μηχανολογική κατάρτιση να αποτελεί μέρος του DNA της διαχρονικά

δεν μπορεί να αντισταθεί στις νέες προκλήσεις της εποχής που μας οδηγούν σταδιακά στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι να φτάσει όμως εκεί απαιτείται να περάσει από το ενδιάμεσο στάδιο της υβριδικής τεχνολογίας, ουσιαστικό προθάλαμο του εξηλεκτρισμού. Νέα φρούτα λοιπόν σε αυτή την νέα πορεία αποτελούν τα σημαντικότερα εμπορικά μοντέλα της φίρμας, τα Fiesta και Focus. Η EcoBoost Hybrid εκδοχή τους που θα δούμε το επόμενο διάστημα θα βασίζεται κυρίως σε μία προηγμένη, ήπια υβριδική αρχιτεκτονική, ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και ρύπους, χωρίς όμως να ακρωτηριάζει την ευχάριστη οδηγική εμπειρία, διαθέτοντας πλέον μεγαλύτερη ισχύ και αμεσότερη απόκριση.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt. Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω συνεχούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο 1.0L EcoBoost χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινητήρα θα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση, κυρίως στις χαμηλότερες στροφές. Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να αυξήσουν την ισχύ του 1.0L EcoBoost κινητήρα με τη χρήση ενός μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, περιορίζοντας έτσι την υστέρηση στην απόκριση, του γνωστού μας turbo-lag. Αλλά σε αντίθεση με ένα αμιγώς υβριδικό αυτοκίνητο, η μπαταρία στα Fiesta και Focus δεν θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει τον κινητήρα από μόνη της, ακόμα και για μικρές αποστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φίρμα αποκαλεί τη νέα πατέντα της ως «ήπιο υβριδικό σύστημα».

«Ο κινητήρας μας 1.0L EcoBoost έχει ήδη αποδείξει ότι η απόδοση και οι επιδόσεις μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid προάγει αυτή τη φιλοσοφία στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Μάρκετινγκ, Πωλήσεων & Service, Ford Ευρώπης. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα ενθουσιαστούν από την αθόρυβη λειτουργία και την άμεση απόκριση των EcoBoost Hybrid, αλλά παράλληλα και από τις μειωμένες επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου».

Μείνετε συντονισμένοι σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ford και δείχνει ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, κυρίως, γιατί όπως τόνισαν και οι άνθρωποι της, η φίρμα δεν είναι διατεθειμένοι να απολέσει τις βασικές προτεραιότητες οι οποίες αποτελούν και αρχές της και έχουν να κάνουν με τον οδηγικό χαρακτήρα και τον σπορτίφ προσανατολισμό. Ναι στη hybrid τεχνολογία, αλλά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και απαιτήσεις του Blue Oval.

Ενδεικτικά σημειώστε:

Fiesta EcoBoost Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 112 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 4,9 l/100 km

Focus EcoBoost Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 106 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 4,7 l/100 km

The post LIVE από Ολλανδία: Υβριδικά συστήματα από τη Ford appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα