Kia HabaNiro: πρωτότυπο ηλεκτρικό, αυτόνομο crossover από τους Κορεάτες

Ως μια ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης χαρακτηρίζει η Kia το πρωτότυπο crossover HabaNiro που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με την αυτόνομη οδήγηση.

Η Kia στέκεται ιδιαίτερα στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 που υπάρχει στο HabaNiro, δηλώνοντας πως αναλογικά με την εποχή της είναι πιο προηγμένη και από τη τεχνολογία που βοήθησε τον άνθρωπο να πατήσει στο φεγγάρι.

Οι αισθητική του πρωτότυπου αποτελεί έμπνευση του σχεδιαστικού κέντρου της Kia

στην Καλιφόρνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η σιλουέτα που έχει αρκετά δυναμικά στοιχεία, αλλά ακόμα περισσότερο το άνοιγμα των πόρτων προς τα επάνω. Το HabaNiro έχει τετραθέσια διάταξη ενώ ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι αντίστοιχα φουτουριστικός με την εξωτερική εικόνα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως το μοντέλο δεν έχει καθόλου οθόνες καθώς όλες οι ενδείξεις προβάλλονται από σύστημα head-up display. Επίσης δεν υπάρχουν χειριστήρια ή διακόπτες αφού ο χειρισμός των λειτουργιών γίνεται με χειρονομίες επάνω στις ενδείξεις του HUD.

Όπως αναφέρθηκε το HabaNiro έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε τέτοιο πρόγραμμα λειτουργίας το τιμόνι και τα πεντάλ απομακρύνονται από τον οδηγό ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος.

Το HabaNiro ακολουθεί την τάση των Crossover/SUV προσφέροντας μεγάλη απόσταση από το έδαφος ενώ είναι αμιγώς ηλεκτρικό και τετρακίνητο. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες ενώ οι μπαταρίες του προσφέρουν αυτονομία 480 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

The post Kia HabaNiro: πρωτότυπο ηλεκτρικό, αυτόνομο crossover από τους Κορεάτες appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα