Indy500: Πρώτος τερματισμός για τον Alonso

Μπορεί ο Fernando Alonso να ήταν πολύ μακριά από την επίτευξη του στόχου του Triple Crown, ωστόσο κατέγραψε τον πρώτο του τερματισμό στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης!

Ο Ισπανός που πρόσφατα ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή στο μαγικό κόσμο της Formula 1 με τη Renault, μία επιστροφή που θα του στερήσει το δικαίωμα να επιστρέψει στην

Ιντιάνα έως το 2023, τερμάτισε εικοστός πρώτος στο φετινό Indy500.

Στόχος του ήταν να μιμηθεί τον Graham Hill στο μοναδικό επίτευγμα της κατάκτησης της νίκης στον 24ωρο αγώνα Le Mans, το F1 Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό και φυσικά την πιο φημισμένη αγωνιστική κόντρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Μόνο η επιτυχία στο «Brickyard» του λείπει του 39χρονου και θα συνεχίσει να του λείπει. Μετά την ανταγωνιστική εμφάνισή του το 2017 όταν και προδώθηκε από τον κινητήρα του και την περυσινή αποτυχία να προκριθεί στο τελικό grid, φέτος κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Εκκίνησε εικοστός-έκτος και παρότι απέφυγε τα ουκ ολίγα ατυχήματα, ένα πρόβλημα στο συμπλέκτη του μονοθεσίου της Arrow McLaren SP κατέστρεψε τις ελπίδες του για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μετά από κάθε pit stop χρειαζόταν… σπρώξιμο από τους μηχανικούς του για να επιστρέψει στη δράση! Έτσι, παρότι είχε ανέβει δέκατος-πέμπτος, έχασε έξι θέσεις και είδε την καρό σημαία ένα γύρο πίσω από τον μεγάλο νικητή, Takuma Sato.

Πάντως, με τον Ιάπωνα να κατακτά τη δεύτερη νίκη του στο Indy500 σε ηλικία 43 ετών, αυτός ο παράγοντας φαίνεται πως δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στον Alonso που τον Μάιο του 2023 θα έχει σβήσει 41 κεράκια.

Διαβάστε επίσης:
Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

The post Indy500: Πρώτος τερματισμός για τον Alonso appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα