H νέα Rolls-Royce Phantom αναλυτικά (video)

21:20 3/8/2017 - Πηγή: NewsAuto

Για 92 χρόνια η Rolls-Royce Phantom αποτελεί ό,τι πιο πολυτελές έχει να επιδείξει ο χώρος της αυτοκίνησης. Η 7η γενιά του μοντέλου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η βρετανική φίρμα παραμένει κορυφαία στο είδος της.


Κώστας Φούζας ([email protected])

Αισθητικά, η νέα Phantom ακολουθεί τις γνωστές νόρμες των λιμουζινών της Rolls-Royce, έχοντας μια μεγαλύτερη σε ύψος γρίλια της μάσκας που κατασκευάζεται από γυαλισμένο στο χέρι ατσάλι και παράλληλα, για πρώτη φορά είναι ενσωματωμένη μέσα στο αμάξωμα. Τα εμπρόσθια φώτα

είναι τεχνολογίας laser, έχουν νέα σχεδίαση και περιμετρικό δακτύλιο για τα φώτα ημέρας. Πρόκειται ίσως για τα πιο προηγμένα φώτα στον κόσμο, αφού μπορούν να φωτίσουν αποστάσεις έως και 600 μέτρων εμπρός του αυτοκινήτου.

Προχωρώντας στο πλάι, η Rolls-Royce εφοδιάζει τη Phantom με νέες επενδύσεις από βουρτσισμένο ατσάλι στην πίσω κολώνα και στο περίγραμμα των παραθύρων για έξτρα πολυτέλεια. Πίσω, η σχεδίαση εξελίσσει αυτή των Phantom των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Aνυπέρβλητη είναι η πολυτέλεια στο εσωτερικό με υλικά ανώτατης ποιότητας, ταμπλό με δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών, παραδοσιακό αναλογικό ρολόι, αλλά και μεγάλη ποικιλία πανάκριβων επενδύσεων. Τα εμπρόσθια καθίσματα είναι πιο άνετα από ποτέ και φέρουν ένα ειδικό ξύλινο πάνελ στην πλάτη τους, που προέρχεται από τις περίφημες Eames Lounge πολυθρόνες του 1956. Πίσω προσφέρονται διάφορες δυνατότητες διαμόρφωσης για πλήρη άνεση, μεταξύ των οποίων και νέα καθίσματα ύπνου.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει στο πεδίο της ηχομόνωσης, με την Rolls-Royce να υπόσχεται τα ανώτερα επίπεδα στην ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 130 κιλά ηχομονωτικών υλικών, ενώ τα ελαστικά φέρουν μια ειδική τεχνολογία «Silent-Seal», έχοντας στο εσωτερικό τους ένα στρώμα αφρού, που μειώνει τον θόρυβο κύλισης κατά 9 db. Ο κινητήρας της νέας Phantom είναι ένας καινούργιος twin-turbo V12 6,75 λίτρων με ισχύ 563 ίππων και ροπή 900 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και με σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα