H Scuderia Cameron Glickenhaus θέλει να κερδίσει στο LeMans

Η τελευταία δημιουργία της SCG, το 007 LMP1, είναι ίσως και η πιο φιλόδοξη μέχρι τώρα καθώς η εταιρία φιλοδοξεί να διεκδικήσει τη νίκη στο LeMans.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σε μια ανάρτηση στο facebook η SCG έδωσε κάποιες ψηφιακές αποτυπώσεις του 007 LMP1 το οποίο θα συμμετέχει στο LeMans. Η εταιρία δεν έδωσε κάποιες περεταίρω πληροφορίες όμως σχολίασε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση: «Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ένα αυτοκίνητο

κατασκευασμένο στην Αμερική τερμάτισε πρώτο στη γενική κατάταξη του LeMans».

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου που εμφανίζεται βασίζεται περισσότερο σε υποθέσεις σχετικά με το τι θα επιτρέπεται από τους κανονισμούς LMP/GT1 που θα ισχύουν από το 2020 ή 2021. Η τελική μορφή του είναι λοιπόν πολύ πιθανό να αλλάξει ανάλογα με την τελική διαμόρφωση των κανονισμών.

Πάντως αναμένεται πως το πρωτότυπο της SCG θα διαθέτει αμερικάνικο κινητήρα και υβριδικό σύστημα. Μάλιστα σε μια απάντηση προς κάποιο οπαδό της φίρμα αναφέρεται πως ο κινητήρα θα είναι από την Chevrolet, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια άλλη αναφορά σε αυτό.

Για την χρηματοδότηση της προσπάθειας στο LeMans η SCG προγραμματίζει την παραγωγή 25 εκδόσεων δρόμου του 007 LMP1, κάθε μια από τις οποίες θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Πάντως σε κάθε περίπτωση η εταιρία φαίνεται πως θα δώσει στη συμμετοχή της στο LeMans έντονο Αμερικάνικο χρώμα σημειώνοντας πως όλη η προσπάθεια είναι ένας φόρος τιμής στους Stephen Briggs, Carol Shelby και Jim Hall που αποτελούν θρύλους της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα