H Mercedes ήθελε να βοηθήσει τη McLaren

Μπορεί η McLaren να στράφηκε τελικά στη Renault για την παροχή υβριδικών μηχανών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, ωστόσο η Mercedes είχε την πρόθεση να τη βοηθήσει.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι η γενικότερη αντίληψη είναι πως η γερμανική εταιρεία

γύρισε την πλάτη στη βρετανική ομάδα όταν αυτή ήρθε σε πρόωρο διαζύγιο με τη Honda, o επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, παρουσίασε μία διαφορετική πραγματικότητα.

«Θέλαμε να δώσουμε υβριδικές μηχανές στη McLaren. Το πρόβλημα το θέμα της διακοπής της συνεργασίας με τη Honda τράβηξε πολύ χρονικά και ήταν πλέον πολύ αργά για να συνεργαστούμε για το 2018. Δεν είχαμε τις δομές και τη δυνατότητα να τους παρέχουμε υβριδική μηχανή για την επόμενη σεζόν», είπε ο Wolff στο Espn.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το deadline από πλευράς των Γερμανών ήταν αρκετά νωρίς αφού ως γνωστόν, το… σίριαλ αναζήτησης χρυσής τομής στο παραπάνω θέμα μας απασχόλησε πολλές εβδομάδες προτού προκύψει το ντόμινο: με τη McLaren να πηγαίνει στη Renault, τη Honda στη Scuderia Toro Rosso και τον Carlos Sainz στη γαλλική ομάδα.

Όσο για την αναβίωση της κάποτε σπουδαίας συνεργασίας McLaren-Honda, ολοκληρώθηκε άδοξα μετά από μόλις τρεις σεζόν, ενώ η αρχική συμφωνία ήταν δεκαετής!

Keywords
Τυχαία Θέματα