H McLaren ετοιμάζει τετρακίνητα μοντέλα

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, μέσα στα επόμενα χρόνια η ΜcLaren θα εντάξει στην γκάμα των μοντέλων της και τετρακίνητες εκδόσεις.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Τα συστήματα τετρακίνησης εξασφαλίζουν υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και υπόσχονται ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι συγκινεί ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η McLaren, καθώς ο CEO της βρετανικής φίρμας δήλωσε ότι μελλοντικά η εταιρεία θα μας παρουσιάσει και τετρακίνητα μοντέλα.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, ο Mike Flewitt εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με υβριδικές εκδόσεις όπου την κίνηση του εμπρός άξονα θα αναλαμβάνει ένας ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αυξηθεί το βάρος του αμαξώματος. Άρα αναγκαστικά θα πρέπει να «κόψουν» κιλά από άλλα μέρη, όπως για παράδειγμα το πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μοντέλο της McLaren που θα εξοπλιστεί με τετρακίνηση θα είναι μια ειδική έκδοση της νέας 720S. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω μοντέλο βασίζεται πάνω σε ένα νέο carbon μονοκόκ πλαίσιο, με κινητήρα τοποθετημένο πίσω από τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, αλλά και με πίσω κίνηση. Ειδικά για το μοτέρ, πρόκειται για έναν καινούργιο 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 3,8 λίτρων της McLaren 650S. Η ισχύς του έχει αυξηθεί στα 720 άλογα και η ροπή στα 770 Nm, ώστε σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος των 1.283 κιλών να προσφέρεται μια άκρως εντυπωσιακή αναλογία ίππων ανά τόνο στα 561 άλογα/τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα