H Jaguar Land Rover δίνει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση

15:32 2/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η JLR αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα πλάνα της που αφορούν την κατασκευή τριών νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εργοστάσιο του Castle Bromwich.

Σύμφωνα με άρθρο των The Sunday Times, το πρώτο μοντέλο που θα λανσαριστεί θα είναι η νέας γενιάς XJ, πάντα σε ηλεκτρική βερσιόν, ενώ θα ακολουθήσει ένα SUV, που κατά πάσα πιθανότητα να αποτελεί και το επόμενο Range Rover.

Η JLR ήδη έχει ανακοινώσει ότι όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), που θα μπορεί να δεχθεί και plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα διαθέτει μπαταρία 13,1 kWh με ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Αντίστοιχα, τα αμιγώς ηλεκτρικά θα διαθέτουν μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρίες 90,2 kWh με αυτονομία κοντά στα 470 km. Τέλος, από το μενού δεν θα λείπει και η ηλεκτρική έκδοση του κουπέ μοντέλου F-Type, που συμπληρώνει την παραπάνω τριάδα.

Η JLR αποφάσισε η παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Castle Bromwich, που σίγουρα θα ενισχύσει την εικόνα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει πληγεί αρκετά τους τελευταίους μήνες, λόγω του επικείμενου Brexit (κλείσιμο εργοστασίων, περικοπές σε θέσεις εργασίας). Αλλά και η ίδια η Jaguar Land Rover δεν περνάει και την καλύτερη περίοδό της, καθώς οι 2.500 εργαζόμενοι στο Μπέρμινχαμ συμφώνησαν σε τετραήμερη εργασία, ενώ το Castle Bromwich έχει κλείσει για έξι εβδομάδες, με σκοπό την νέα διαμόρφωση της γραμμής παραγωγής.

The post H Jaguar Land Rover δίνει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα