H BMW αποκαλύπτει τη νέα γενιά της X6

11:26 3/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η BMW προχώρησε στην αποκάλυψη της 3ης γενιάς της X6, του Sports Activity Vehicle που ξεκίνησε την coupe σχεδιαστική μόδα και δημιούργησε επί της ουσίας μια νέα κατηγορία για τα premium SUVs και όχι μόνο.

Εξωτερικά η σχεδίαση της νέας BMW X6 είναι σαφώς πιο δυναμική από εκείνη της

προηγούμενης. Η single frame γρίλια έχει μεγαλώσει αισθητά και φτάνει πλέον πολύ κοντά στους ολοκαίνουριους προβολείς που έρχονται σε άμεση αντίθεση με αυτή με το κομψό και μικρό μέγεθός τους. Mάλιστα η BMW προσφέρει ως έξτρα και φωτιζόμενη γρίλια που ενεργοποιείται όταν κλειδώνετε ή ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο με τον οδηγό να μπορεί να την ενεργοποιεί κατά βούληση και όταν οδηγεί.

Η γραμμή της οροφής και τα παράθυρα δείχνουν την σχεδιαστική συγγένεια με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ στο πίσω μέρος εμφανείς είναι δεσμοί της νέας X6 με τα κορυφαία μοντέλα στην γκάμα των Βαυαρών. Highlight τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα που τονίζουν ακόμη περισσότερο το μεγάλο πλάτος της X6 και φυσικά την επιβλητική παρουσία της στον δρόμο, ειδικά τη νύχτα.

Στο εσωτερικό, η “ταυτότητα” της καμπίνας είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως BMW, με τις μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας για τον οδηγό αλλά και το σύστημα πολυμέσων να κυριαρχούν. Η BMW αναφέρει πως η νέα γενιά της X6 προσφέρεται με στάνταρ δερμάτινο σαλόνι με επένδυση Vernasca, τονίζοντας έτσι τον δυναμικό και παράλληλα πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου της.

Η νέα γενιά της BMW X6 είναι 26 χλστ. μακρύτερη από την απερχόμενη στα 4.935 χλστ. αλλά και 15 χλστ. φαρδύτερη στα 2.004 χλστ. Το ύψος της έχει μειωθεί ελάχιστα κατά έξι χλστ. στα 1.696, ενώ αυξημένο παρουσιάζεται και το μεταξόνιο κατά 42 χλστ. και ανέρχεται συνολικά 2.975 χλστ. Ο χώρος αποσκευών με τα καθίσματα που διαιρούνται κατά 40:20:40 στην κανονική τους θέση φτάνει τα 580 λίτρα και με την πλήρη αναδίπλωσή τους αγγίζει τα 1.530 λίτρα.

Στις αναρτήσεις βλέπουμε διπλά ψαλίδια εμπρός αλλά και άξονα πολλαπλών συνδέσμων (πέντε) εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Τα αμορτισέρ ελέγχονται ηλεκτρονικά σε όλες τις εκδόσεις, ενώ υπάρχει διαθέσιμη ως έξτρα αερανάρτηση και στους δύο άξονες που ρυθμίζει αυτόματα το ύψος αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση M Professional για τους λάτρεις της δυναμικής οδήγησης.

Στον τομέα των κινητήρων η νέα X6 χρησιμοποιεί δύο μοτέρ βενζίνης και δύο πετρελαίου, ενώ όλοι τους συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, με την μετάδοση να μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω της τελευταίας γενιάς του συστήματος τετρακίνησης xDrive της BMW. Το εν λόγω σύστημα μοιράζει τη δύναμη μεταξύ των τροχών ανάλογα με τις απαιτήσεις, ενώ όταν δεν χρειάζεται η έξτρα πρόσφυση η ισχύς πηγαίνει αποκλειστικά τους πίσω τροχούς.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η X6 50i, η οποία χρησιμοποιεί έναν V8 4,4 λίτρων με δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και περισσότερα από 75 κιλά ροπής, με τα τελευταία να μένουν σταθερά μεταξύ 1.800 και 4.600 σ.α.λ. Η BMW αναφέρει μόλις 4,3 δευτερόλεπτα ως χρόνο ολοκλήρωσης για τα τυπικά 0-100 χλμ./ώρα ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Επόμενο μοτέρ βενζίνης για την έκδοση X6 xDrive40i είναι ένας εν σειρά εξακύλινδρος απόδοσης 340 ίππων και 46 κιλών ροπής στις 5.500-6.500 και 1.500-5.200 σ.α.λ. αντίστοιχα. Ο εν λόγω κινητήρας προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σύμφωνα με τους Βαυαρούς, αφού απαιτούνται μόλις 5,5 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα με την τελική να σταματά ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Στην κορυφή των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων βρίσκεται η X6 M50d που χρησιμοποιεί τρίλιτρο εξακύλινδρο εν σειρά μοτέρ με τέσσερα (4) turbo, δύο για τις χαμηλές και δύο για τις υψηλές στροφές. Η ισχύς του φτάνει τους 400 ίππους στις 4.400 σ.α.λ. και η ροπή τα 77,5 κιλά στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Η κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση… “ζηλεύει” αλλά λίγο τις επιδόσεις της αντίστοιχης βενζινοκίνητης με την διαδικασία για τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,2 δεύτερα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθεί η X6 xDrive30d με επίσης εν σειρά εξακύλινδρο τριών λίτρων, με δύο τούρμπο και απόδοση 265 ίππους και 63,2 κιλά στις 4.000 και 2.000-2.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Οι επιδόσεις σε αυτή την έκδοση ανέρχονται στα 230 χλμ./ώρα για την τελική και στα 6,5 δεύτερα για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Η λίστα των στάνταρ και ειδικότερα των έξτρα αξεσουάρ είναι όπως καταλαβαίνεται ατελείωτη, ενώ κάτι παραπάνω από πλήρες εμφανίζεται και το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο ασφάλειας της νέας γενιάς της X6.

Όπως και το προκάτοχο μοντέλο έτσι και η νέα γενιά της X6 θα κατασκευάζεται στην Η.Π.Α. στο εργοστάσιο των Βαυαρών στο Spartanburg. Η διαθεσιμότητα του νέου Sports Activity Vehicle της BMW στις αγορές αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019.

The post H BMW αποκαλύπτει τη νέα γενιά της X6 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα