Geely Galaxy Battleship: Και σκληροτράχηλο 4×4 έχω…
Η Geely προετοιμάζει την είσοδό της στην κατηγορία των σκληροτράχηλων SUV με το Galaxy Battleship. Τι νέο φέρνει στην κατηγορία;
Τα νέα πρωτότυπα της Geely, δοκιμάζονται σε ακραίες συνθήκες και αποκαλύπτουν ένα μεγάλο plug-in υβριδικό 4×4 με προηγμένη τεχνολογία και ξεκάθαρο προσανατολισμό εκτός δρόμου.
Η Geely δείχνει έτοιμη να κάνει ένα
Οι πρόσφατες εικόνες από δοκιμές εξέλιξης αποκαλύπτουν ότι το μοντέλο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας ότι η κινεζική εταιρεία θέλει να αποκτήσει παρουσία σε μια κατηγορία που μέχρι σήμερα κυριαρχείται από καθιερωμένα ονόματα.
Το Battleship αποτελεί μέρος της οικογένειας Galaxy, της νεότερης σειράς εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Geely, και φιλοδοξεί να συνδυάσει τις παραδοσιακές αξίες ενός αυθεντικού off-road με τις σύγχρονες τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιακής διασύνδεσης. Το πρωτότυπο που δοκιμάζεται στους δρόμους και εκτός αυτών δείχνει ότι το τελικό μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον επιβλητικό χαρακτήρα του concept που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα.
Αισθητικά, το νέο SUV υιοθετεί μια σχεδίαση που δίνει έμφαση στη στιβαρότητα και την πρακτικότητα. Οι αναλογίες είναι καθαρά «τετραγωνισμένες», με κάθετες επιφάνειες, υψηλή γραμμή οροφής και μεγάλους θόλους τροχών που υπογραμμίζουν τις εκτός δρόμου φιλοδοξίες του μοντέλου.
Το εμπρός μέρος διακρίνεται από μια επιβλητική μάσκα και έντονα φωτιστικά σώματα, ενώ το πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από σχεδόν κάθετη σχεδίαση που θυμίζει τα παραδοσιακά off-roaders.
Παρά την κλασική αυτή αρχιτεκτονική, το Battleship δεν είναι απλώς μια σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών 4×4. Η Geely έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών, με το μοντέλο να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη ειδικά για εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης.
Στην καρδιά του αναμένεται να βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά μοτέρ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ισχυρό και αποδοτικό σύνολο.
Το σύστημα αυτό θα συνοδεύεται από μεγάλη μπαταρία που θα επιτρέπει σημαντική ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ σε συνθήκες εκτός δρόμου η συνδυασμένη λειτουργία των κινητήρων θα εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ροπής και ελέγχου της πρόσφυσης.
Η τετρακίνηση θα υποστηρίζεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης, τα οποία θα μπορούν να προσαρμόζουν τη λειτουργία του αυτοκινήτου ανάλογα με το τερέν.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση των διαφορετικών συστημάτων του οχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Battleship θα μπορεί να αναγνωρίζει τις συνθήκες οδήγησης και να επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα λειτουργίας, βελτιστοποιώντας τόσο την απόδοση όσο και την ενεργειακή αποδοτικότητα.
Οι δοκιμές εξέλιξης πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα, από χιονισμένες περιοχές μέχρι αμμώδεις εκτάσεις, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι το νέο SUV θα διαθέτει πραγματικές δυνατότητες εκτός δρόμου. Η Geely θέλει το μοντέλο να μην περιορίζεται σε μια «περιπετειώδη» εμφάνιση, αλλά να μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες που παραδοσιακά ανήκουν στο πεδίο των αυθεντικών off-roaders.
Με το Galaxy Battleship, η κινεζική εταιρεία επιχειρεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, επεκτείνοντας την παρουσία της πέρα από τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οικογενειακά μοντέλα σε μια πιο εξειδικευμένη και απαιτητική κατηγορία.
Αν το εγχείρημα αποδειχθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται να δούμε τα επόμενα χρόνια μια ολόκληρη σειρά από off-road μοντέλα που θα συνδυάζουν την παραδοσιακή αντοχή των μεγάλων 4×4 με την τεχνολογική φιλοσοφία της σύγχρονης Geely.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Δοκιμή: Omoda 5 SHS-H Hybrid
25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον κόμβο Αμαλιάδας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικά ταξί θα μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας από το 2027
- Έρχεται το νέο Tiggo 7 HEV
- Geely Galaxy Battleship: Και σκληροτράχηλο 4×4 έχω…
- Οι UM Motorcycles, BENDA και Phelon & Moore στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
- Νέο «ντου» της Τροχαίας, χιλιάδες παραβάσεις, 12 συλλήψεις οδηγών (+video)
- Ο Daniel Craig παρουσιάζει τη νέα γκάμα της DENZA
- Σε αυτά τα σημεία της Αθήνας λειτουργούν οι κάμερες με AI τεχνολογία -Ποιες παραβάσεις καταγράφουν
- Mercedes: Ανανεώνει τα μεγάλα της SUV
- Robotaxis στην Ευρώπη: Το Ζάγκρεμπ ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη πόλη με αυτόνομα ταξί
- Νέο Xpeng P7+: Το οδηγούμε στη Βαρκελώνη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Geely Galaxy Battleship: Και σκληροτράχηλο 4×4 έχω…
- Νέο «ντου» της Τροχαίας, χιλιάδες παραβάσεις, 12 συλλήψεις οδηγών (+video)
- ΣΟΚ: Μαζική αποχώρηση Κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών από την Ελλάδα
- H Lamborghini Urus Performante ακόμα πιο δυνατή
- Αυτή η Triumph Scrambler 400XC έχει κάτι από… «Μεγάλη Απόδραση»
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρέλαβε το «θηρίο» της Aston Martin
- Τα 12 πιο εμβληματικά γερμανικά αυτοκίνητα
- Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αγόρασε μία συλλεκτική Mercedes-Maybach για ένα… βδομαδιάτικο!
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αυτό που είπε ο Μπαρτζώκας στον Λαρεντζάκη θα συζητηθεί (pics)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Νέο Xpeng P7+: Το οδηγούμε στη Βαρκελώνη
- Πώς μπορείτε να πληρώσετε Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα -Τα πρόστιμα για τους παραβάτες
- Robotaxis στην Ευρώπη: Το Ζάγκρεμπ ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη πόλη με αυτόνομα ταξί
- Mercedes: Ανανεώνει τα μεγάλα της SUV
- Έρχεται το νέο Tiggo 7 HEV
- Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικά ταξί θα μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας από το 2027
- Τέλος η παράνομη κίνηση σε λεωφορειολωρίδες -Τι αλλάζει και ποιο είναι το πρόστιμο;
- Ο Daniel Craig παρουσιάζει τη νέα γκάμα της DENZA
- Σε αυτά τα σημεία της Αθήνας λειτουργούν οι κάμερες με AI τεχνολογία -Ποιες παραβάσεις καταγράφουν



