GP Σιγκαπούρης: Μπροστά οι Red Bull στο FP1

Daniel Ricciardo και Max Verstappen σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης, που αποτελεί τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η αυστριακή ομάδα επιβεβαίωσε πως λόγω κοντού μεταξονίου θα είναι άκρως ανταγωνιστική στο συγκεκριμένο

σιρκουί πόλης, η Ferrari ακολούθησε ενώ οι Mercedes δεν μπήκαν καν σε διαδικασία προσομοιώσεων κατατακτήριων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Μαρίνα Μπέι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς νωρίτερα απ’ ότι στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα, με τον ήλιο ακόμα ψηλά. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 31 ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από μόλις έξι λεπτά είχαμε το πρώτο απρόοπτο, με τον Lance Stroll να χάνει τον έλεγχο της Williams στο σύμπλεγμα των στροφών 1-2-3. Λάθος που επανέλαβε ο Valtteri Bottas με τη Williams ένα τέταρτο αργότερα.

That skyline #SingaporeGP #F1 pic.twitter.com/15sytn1fB3

Formula 1 (@F1) September 14, 2018

Μέχρι τότε, ο Φινλανδός είχε προλάβει να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, με τις Mercedes να είναι στο 1-2 χρησιμοποιώντας την ultra soft γόμα των ελαστικών της Pirelli, την ώρα που οι Ferrari φορούσαν τη hyper soft και οι Red Bull τη soft. Σε ότι αφορά στους «ταύρους», ο Max Verstappen διαμαρτυρόταν για προβλήματα στο σύστημα πέδησης αλλά και το σύστημα διεύθυνσης της RB14.

H συμπλήρωση μισής ώρας βρήκε τον Hamilton στην κορυφή αλλά όχι για πολύ. Πρώτα ο Daniel Ricciardo χρησιμοποιώντας τη soft γόμα, μετά ξανά ο Bottas αλλά κι αυτός πλέον με τη soft κι έπειτα ο Kimi Raikkonen με τη ultra soft. Όμως η χρήση της ultra soft άρχισε να κατεβάζει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις. Ο Sebastian Vettel ήταν με την πρώτη μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον teammate του, σπάζοντας το φράγμα του 1.40.

Yellow flags fluttering as Kimi locks up at Turn 18 and runs off track #SingaporeGP #F1 pic.twitter.com/dF9S1CMiKa

Formula 1 (@F1) September 14, 2018

Η απάντηση ήρθε από τις Red Bull που έβαλαν κι αυτές τη ultra soft γόμα ελαστικών και ο Verstappen τοποθέτησε εαυτόν ανάμεσα στους «κόκκινους» ενώ ο Ricciardo κατέβηκε στο εντυπωσιακό 1.39.711

Όλα αυτά ενώ είχαμε αρκετές μικρό-εξόδους χωρίς συνέπειες από τους Hamilton, Raikkonen, Carlos Sainz κ.α., ενώ αντίθετα, ο Charles Leclerc έστειλε τη Sauber στις μπαριέρες.

@Charles_Leclerc

“Sorry guys, my fault. I touched the wall”#SingaporeGP #F1 pic.twitter.com/jDVDhrgwHm

Formula 1 (@F1) September 14, 2018

Στο φινάλε η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε, η Red Bull έκανε το 1-2 με τη Ferrari να ακολουθεί και τους οδηγούς της Mercedes να μη βάζουν τη ultra soft γόμα στο τέλος.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Keywords
Τυχαία Θέματα