GP Μονακό: Ταχύτερος όλων ο Vettel στα ελεύθερα!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος στο FP1 με χρόνο 1:13.4. Ο Φέτελ που ήταν δεύτερος στο FP1 σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:12.7 στο FP2 όπου ήταν ταχύτερος όλων.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο Μονακό παραδοσιακά οι ελεύθερες δοκιμές γίνονται Πέμπτη σε αντίθεση με όλα τα άλλα GP όπου γίνονται Παρασκευή. Το Πριγκιπάτο υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και μηχανικούς με ήλιο, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών δεν είχε ιδιαίτερα συμβάντα παρότι η πίστα γλιστρούσε αρκετά

λόγω ακάθαρτου οδοστρώματος. Όπως αναμένονταν όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τις δυο πιο μαλακές γόμες της Pirelli, την πολύ μαλακή και την πάρα πολύ μαλακή. Εντύπωση προκάλεσε πως ακόμη και η πάρα πολύ μαλακή γόμα ήταν ταχύτατη μετά από πολλούς γύρους (σ.σ: πάνω από 20). Εντυπωσίασε ο Μπάτον που ήταν σαν να μην έχει λείψει ούτε μέρα καθώς ο χρόνος του από το Στόφελ Βαντούρν τον επίσημο οδηγό της ομάδας υστερούσε μόνο κατά 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Μπάτον αντικαθιστά αυτό το Σαββατοκύριακο τον Αλόνσο που αγωνίζεται στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης. Επίσης ο Ράικονεν εντυπωσίασε με τα περάσματά του ξύνοντας τις μπαριέρες στην Πισίνα.

Συνολικά οι χρόνοι στο FP1 ήταν:

Το FP2 ξεκίνησε με όλους τους οδηγούς να επικεντρώνονται στην πάρα πολύ μαλακή γόμα. Όπως ήταν λογικό η άσφαλτος είχε καθαρίσει και οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν καθώς οι οδηγοί άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και οι μηχανικοί το δρόμο για το τελικό σετάρισμα. Έκπληξη εν μέρει στο FP2 αποτέλεσε η υστέρηση των Mercedes που οριακά μπήκαν στην δεκάδα. Πιθανόν τα ασημί βέλη να είχαν υψηλό φορτίο καυσίμου καθώς ο χρόνος τους είναι υποδεέστερος αυτού στο FP1. Πάντως χρησιμοποίησαν τόσο τη πολύ μαλακή όσο και την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Ο περσινός poleman, Ντάνιελ Ρικιάρντο έδειξε να έχει το ρυθμό και πάλι καθώς ήταν δεύτερος μισό δευτερόλεπτο όμως πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός με τη Ferrari σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:12.720 χρόνος που αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας μ’ αυτή τη διαμόρφωση. Η διαδικασία διεκόπη όταν χτύπησε στις μπαριέρες ο Λανς Στρόλ στη στροφή που φέρει το όνομα του μουσικού Μασνέ.
Ο Καναδός διέλυσε τη Williams και ο αλυτάρχης αναγκάστηκε να βγάλει κόκκινη σημαία μέχρι να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια. Ο Μπάτον κινήθηκε σε εφάμιλλο ρυθμό με το Βαντούρν χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος και ήταν 12ος με τη McLaren.

Συνολικά οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο στις 15:00 το μεσημέρι και θα μεταδοθούν απευθείας από τον COSMΟΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα