GP Αυστραλίας: Τους γλεντάει ο Χάμιλτον!

Ο Βρετανός πρωταθλητής βρήκε την ευκαιρία απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να καταρρακώσει το Φέτελ κερδίζοντας έτσι το ψυχολογικό πλεονέκτημα γι’ αύριο.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μετά τη λήξη των κατατακτήριων δοκιμών οι τρεις ταχύτεροι οδηγοί (Χάμιλτον, Ράικονεν, Φέτελ) βρέθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τις δοκιμές θα πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι ο Χάμιλτον στο Q1 επιχείρησε 6 συνεχόμενους γύρους και έκανε τον ταχύτερο με μικρή διαφορά από το Ράικονεν στο 3ο πέρασμα. Στο Q2 ο Φέτελ ήταν ταχύτερος πραγματοποιώντας δεύτερη προσπάθεια.

Στο Q3 στην πρώτη προσπάθεια η διαφορά ανάμεσα σε Χάμιλτον, Φέτελ, Φερστάπεν ήταν στα χιλιοστά του δευτερολέπτου και ξαφνικά στον τελευταίο γύρο με το χρονόμετρο να έχει σταματήσει ο Βρετανός πρωταθλητής κατέβασε 9 δέκατα αφήνοντας παγωμένους τους αντιπάλους του. Η τελική διαφορά από το 2ο Ράικονεν ήταν στα 660 χιλιοστά και από τον 3ο Φέτελ στα 670 χιλιοστά. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες θεαματικές βελτιώσεις στο τέλος του Q3 από τις Mercedes οι οποίες αποδίδονταν σε μια ακραία χαρτογράφηση της υβριδικής μηχανής.

Φυσιολογικά στη συνέντευξη Τύπου ήρθε η ερώτηση προς το Φέτελ: Σας προβληματίζει η διαφορά από τη Mercedes πιστεύετε ότι οφείλεται σε ακραία χαρτογράφηση ‘party mode’ στη μηχανή του Λιούις;
Σεμπάστιαν Φέτελ: Δεν ξέρω. Δεν έχω δει τις δοκιμές. Νόμιζα ότι έχω πλεονέκτημα. Προφανώς η διαφορά είναι μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε, επτά δέκατα είναι πολύ. Ποντάρουμε ότι θα είμαστε πιο κοντά αύριο.

Λιούις Χάμιλτον: Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ακραία χαρτογράφηση. Χρησιμοποιώ την ίδια από το Q2 ως το τέλος του Q3. Δεν υπάρχει κάτι έξτρα.

Σεμπάστιαν Φέτελ: Τότε τι έκανες πριν?

Λιούις Χάμιλτον: Εε;

Σεμπάστιαν Φέτελ: Τι έκανες πριν;

Λιούις Χάμιλτον: Περίμενα να κάνω έναν καλό γύρο για να σβήσω το χαμόγελο από το πρόσωπό σου.

Αξίζει να τονιστεί ότι αύριο αναμένεται στρατηγική 2 αλλαγών (US/US/SS) από τους τρεις πρώτους. Αν ο Χάμιλτον αναγκαστεί να μπει πρώτος μπορεί κάλλιστα η Ferrari να χρησιμοποιήσει τον ένα της οδηγό για να τον φρενάρει πριν τη 2η αλλαγή, ευνοώντας τον άλλο. Ή να βάλει στον έναν οδηγό τη μαλακή γόμα καθιστώντας τον εμπόδιο για το Χάμιλτον. Προσοχή χρειάζεται και ο Φερστάπεν που εκκινεί 4ος αλλά με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Καθότι οι τρεις πρώτοι έχουν την πάρα πολύ μαλακή είναι πιθανόν ο Ολλανδός να βρεθεί μπροστά τους μετά το 1ο πιτ στοπ και να επιχειρήσει μια αλλαγή βάζοντας τη μαλακή γόμα. Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 08:10 ώρα Ελλάδος (COSMOTE).

Keywords
Τυχαία Θέματα