GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 η Red Bull στο FP1

Η Red Bull Racing κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-πρώτο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων και μάλιστα με διαφορά, χρησιμοποίησε όμως την hyper soft γόμα ελαστικών της Pirelli.

Ο Ολλανδός ήταν

σχεδόν μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον teammate του, Daniel Ricciardo, που είχε επίσης την hyper soft γόμα, με τις Mercedes στο ένα δευτερόλεπτο μακριά. Χρόνοι που προφανώς δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ισορροπίες.

That’s wheelie impressive #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/69vDRZdMRa

Formula 1 (@F1) November 23, 2018

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο τα ασημί βέλη όσο και οι Ferrari, επέλεξαν την πιο σκληρή διαθέσιμη γόμα για το δεύτερο μισό της 90λεπτης διαδικασίας. Ο χρόνος του Valtteri Bottas ήρθε με super soft ενώ του Lewis Hamilton με ultra soft.

Thermal cam

A cool view of some hot tyres #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/naOkrZSZlh

Formula 1 (@F1) November 23, 2018

To FP1 δεν είχε δράματα, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η παρουσία του Robert Kubica που ανακοινώθηκε πως το 2019 θα έχει ρόλο επίσημου οδηγού στη Williams. Αντικαθιστώντας για αυτή την περίοδο τον Sergey Sirotkin, ήταν 1.5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Lance Stroll και τελευταίος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα