Fourteen: Το μονοθέσιο supercar των ονείρων μας!

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να βομβαρδιζόμαστε από εικόνες εντυπωσιακών concept cars τα οποία οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν για video games ώστε να επιδείξουν πως φαντασία, όμως είναι δυνατόν ποτέ να χορτάσεις εικόνες φουτουριστικών supercars;

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό, έτσι σας παρουσιάζουμε το δημιούργημα του ανεξάρτητου σχεδιαστή, Ahmed Ghamloush, που

όπως πολλοί άλλοι ταλαντούχοι νέοι, δεν διστάζει να παρουσιάσει τη δική του οπτική γωνία σχετικά με το πως θα έπρεπε να είναι ένα σύγχρονο (ή μελλοντικό) supercar.

Το έχει ονομάσει Fourteen (=14) και το παρουσίασε στο Behance, μία σελίδα που μας έχει προσφέρει αρκετές παρόμοιες δουλειές. Είναι μονοθέσιο με τη θέση του οδηγού τοποθετημένη στο κέντρο, όμως χωρίς οροφή.

Αποτελεί ωδή στη καμπύλη, με εντυπωσιακές αναλογίες, φουσκωμένους θόλους και εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων – ειδικά χαμηλά αφού μία έξτρα επιφάνεια από το συγκεκριμένο υλικό απλώνεται όχι μόνο στο πρόσθιο μέρος ως splitter αλλά και στο πλάι ως ποδιές, ακόμα και στην ουρά, κάτω από τον επιβλητικό διαχύτη.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικοί οι μεγάλοι αεραγωγοί εμπρός, που συναντώνται και στο υπόλοιπο bodywork (αν και πιο διακριτικά) αλλά και ο απλός σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, με τους προβολείς να είναι τεχνολογίας LED.

Keywords
Τυχαία Θέματα