Ford ΗΠΑ: Σε ποια μοντέλα επισκευάζονται δωρεάν τα κιβώτια

18:03 3/8/2019 - Πηγή: NewsAuto

Δημοσίευμα εφημερίδας του Ντιτρόιτ προκάλεσε την αντίδραση της αυτοκινητοβιομηχανίας…

Η Ford στις ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα έδωσε εντολή στους αντιπροσώπους της να επισκευάζουν δωρεάν τα όποια προβλήματα διαπιστώνουν στα συστήματα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη Powershift στα μοντέλα Focus και Fiesta σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται για δυσλειτουργίες και προβλήματα επισημαίνει η Automotive News.

Η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας του Ντιτρόιτ στο οποίο υπήρχε μια μακροσκελής αναφορά που ανέφερε ότι η Ford παρέδωσε εν γνώσει της τα αυτοκίνητα με ελαττωματικά κιβώτια.

Στο σημείωμα της Ford προς τους αντιπροσώπους τους αναφέρει ότι θα πρέπει να «φροντίζουν να διαγνώσουν το πρόβλημα στο όχημα και να το επιδιορθώνουν όπου κρίνουν ότι είναι απαραίτητο».

Οι επιδιορθώσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε μοντέλα παραγωγής από το 2011 έως και το 2017, και μάλιστα πολλά από τα οποία δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

Να υπενθυμίσουμε πως στο παρελθόν είχαν παραπονεθεί πολλοί πελάτες αυτοκινήτων παραγωγής από το 2011 έως το 2016 για τα κιβώτιά τους αλλά χωρίς να έχει ανταποκριθεί η εταιρεία.

Οι αντιπρόσωποι της Ford ενημερώθηκαν ήδη ότι θα υπάρξει και νέα επιστολή από το εργοστάσιο έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Η αμερικανική εφημερίδα πάντως ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με μια έκθεση της 11ης Ιουλίου η Ford γνώριζε για τα ελαττώματα της μετάδοσης αλλά συνέχιζε να πουλά τα αυτοκίνητα.

Από την μεριά της η Ford απάντησε ότι τα συμπεράσματα της εφημερίδας δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την  Automotive News ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ford, Mark Fields, έχει κληθεί να καταθέσει για τα προβληματικά κιβώτια ταχυτήτων.

Η Ford είχε καταλήξει σε συμφωνία το 2017 σε μια αγωγή κατηγορίας που αφορούσε 1,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, αλλά η συμφωνία αμφισβητείται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια με το σκεπτικό ότι δεν θα αποζημιωθούν αρκετοί ιδιοκτήτες.

Επίσης μια άλλη υπόθεση μαζικών αδικοπραξιών που αφορά χιλιάδες πελάτες εκκρεμεί στο Μίσιγκαν.

The post Ford ΗΠΑ: Σε ποια μοντέλα επισκευάζονται δωρεάν τα κιβώτια appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα