Ford Mach 40: Παντρεύοντας τη Mustang με το GT40

22:23 4/4/2018 - Πηγή: NewsAuto

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η Ford Mustang με κινητήρα στο κέντρο; Εάν όχι ρίξτε μια ματιά στην δημιουργία που συγχωνεύει το διάσημο pony car με το θρυλικό GT40.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η ονομασία του μοναδικού πρωτοτύπου είναι Mach 40 και ουσιαστικά πρόκειται για την ενσωμάτωση ενός Ford GT σε μια Mustang

Mach 1 του 1969. Δεν είναι όμως ένα μοντέλο από την Ford αλλά για μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον συνταξιούχο μηχανικό Terry Lipscomb ο οποίος συνεργάστηκε με εξειδικευμένους οίκους μετατροπών προκειμένου να προκύψει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά χαμηλό καθώς το ύψος του φθάνει μόλις τα 109 εκατοστά, κάνοντάς το πιο χαμηλό από τα σύγχρονα Ford GT. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η επανατοποθέτηση του κινητήρα καθώς η χρήση του V8 5.8 λίτρων που φορούσε η αυθεντική Mach 1 θα απαιτούσε πάρα πολλές διαφοροποιήσεις προκειμένου να μπει στο κέντρο και να αλλάξει φορά προσανατολισμού. Έτσι αντί αυτού επιλέχθηκε ο υπετροφοδοτούμενος V8 5.4 λίτρων από το Ford GT του 2006 ο οποίος μάλιστα αναβαθμίστηκε στους 850 ίππους και εφοδιάστηκε με σύστημα καύσης βενζίνης αλλά και αιθανόλης.

Το Mach 40 είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δεν είναι τυχαίο που η Sony και η Polyphony Digital επέλεξαν να το προσθέσουν στην πρόσφατη αναβάθμιση της γκάμας μοντέλων του Gran Turismo Sport. Ίσως μάλιστα η πλατφόρμα του παιχνιδιού να είναι και η μόνη δυνατότητα για κάποιον να βρεθεί πίσω από το τιμόνι αυτού του πρωτοτύπου που φυσικά δεν πρόκειται να περάσει σε οποιαδήποτε φάση ακόμα και περιορισμένης παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα