Ferrari: Αναβαθμίζει την SF-25 για το Μπαχρέιν
Η Ferrari φέρνει τις πρώτες αναβαθμίσεις της SF-25 στο Μπαχρέιν. Θα είναι αυτές αρκετές ώστε οι Λεκλέρ-Χάμιλτον κερδίσουν τις Mercedes και να πλησιάσουν τις McLaren;
Η Ferrari είχε το πιο απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων. Αυτό σίγουρα δεν ήταν κάτι που περιμέναμε πριν από τις κατατακτήριες στην Μελβούρνη.
Η
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Scuderia είχε αναγκαστεί να ανυψώσει το πίσω μέρος του μονοθέσιου της επειδή το πάτωμα ερχόταν σε επαφή με το οδόστρωμα όταν αυξανόταν το αεροδυναμικό φορτίο. Με άλλα λόγια η κάθετη δύναμη που παρήγαγε η SF-25, αν και άπλετη, δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυνε.
Μιλάμε για μία ανύψωση της τάξης των τριών χιλιοστόμετρων. Αλλά ακόμη και ένα χιλιοστόμετρο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στον κόσμο της F1. Για τον λόγο αυτόν ο Λοΐκ Σερά παρέμεινε στο Μαρανέλο στα τριήμερα της Κίνας και της Ιαπωνίας ώστε να βρει την λύση αυτού του ιδιαίτερα δύσκολου προβλήματος.
ΕκνευρισμόςΗ Ferrari ρίσκαρε περισσότερο στην Κίνα. Χαμήλωσε κατά τι το πάτωμα και η SF-25 τα πήγε περίφημα στο Sprint με τον Χάμιλτον να παίρνει την pole και τη νίκη. Στον αγώνα, όμως, ήρθε η καταστροφή. Διπλός αποκλεισμός για Λεκλέρ-Χάμιλτον. Τα αίτια ήταν διαφορετικά αλλά στην περίπτωση του Χάμιλτον είχαν να κάνουν με την υπερβολική φθορά του πατώματος.
Για την Ιαπωνία η Ferrari επέστρεψε στις επιλογές της Μελβούρνης. Ο Λεκλέρ μπόρεσε να επιβιώσει με ένα ασταθές πίσω μέρος, αλλά ο Χάμιλτον όχι. Ο Βρετανός είχε ένα μάλλον μέτριο τριήμερο στην διάρκεια του οποίου εκνευρίστηκε αρκετές φορές με την ομάδα του.
Μετά τον αγώνα δήλωσε, μάλιστα, ότι κάποιο στοιχείο στο πίσω μέρος του μονοθέσιου του δεν λειτουργεί το ίδιο καλά όπως στου Λεκλέρ. Κάτι που του κοστίζει περίπου ένα δέκατο στον γύρο. Μία άστοχη δήλωση από πλευράς Χάμιλτον, ο οποίος δείχνει αρκετά προβληματισμένος από το ξεκίνημά του στην Ferrari. Και ίσως σε αυτό να βοηθά και το ότι βλέπει την πρώην ομάδα του να αποδίδει καλύτερα στην αρχή της σεζόν.
Από την άλλη ο Βασέρ συνιστά για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ψυχραιμία στους tifosi. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ferrari, το μονοθέσιο έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό το οποίο είναι θέμα χρόνου να φανεί. Ο ιταλικός τύπος ασχολήθηκε περισσότερο με τον Φερστάπεν και τον Αντονέλι στην Ιαπωνία. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει σύντομα ανάκαμψη της Ferrari, τότε οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα στραφούν σύντομα προς το Μαρανέλο. Και όχι με διθυραμβικά σχόλια.
Το πακέτο του ΜπαχρέινΣτη Ferrari ελπίζουν ότι το πρώτο μίνι-πακέτο αναβαθμίσεων που έχουν ετοιμάσει για το Μπαχρέιν θα προλάβει τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Σερά έχει ετοιμάσει ένα νέο πάτωμα για την SF-25 με τροποποιήσεις στα κανάλια Βεντούρι αλλά και στον διαχύτη. Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στα πλαϊνά του μονοθέσιου.
Στόχος των αναβαθμίσεων είναι να σταθεροποιήσουν την SF-25 όταν εκείνη υπόκειται σε υψηλό αεροδυναμικό φορτίο. Έτσι οι Σερά και Τόντι (διευθυντής αεροδυναμικής) ελπίζουν ότι το μονοθέσιο θα γίνει πιο προβλέψιμο για τους οδηγούς αλλά και ότι θα μπορούν να την σετάρουν με μικρότερη απόσταση από το οδόστρωμα χωρίς να κινδυνεύουν με αποκλεισμό.
Στο FP1 του Μπαχρέιν ο εφεδρικός οδηγός της Ferrari, Ντίνο Μπεγκάνοβιτς θα οδηγήσει αντί του Λεκλέρ. Ο Σουηδός θα οδηγήσει την SF-25 με το παλιό πάτωμα ενώ ο Χάμιλτον εκείνην με τις αναβαθμίσεις. Η Ferrari ελπίζει η άμεση αυτή σύγκριση να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του προσομοιωτή.
Η Ferrari θα φέρει κι άλλες αναβαθμίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν. Η στρατηγική του Σερά διαφέρει από εκείνην του προκατόχου του, Καρντίλε. Περισσότερες και πιο μικρής εκτάσεως παρεμβάσεις παρά ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων. Εν τω μεταξύ η σχεδιαστική ομάδα του Τόντι δουλεύει πάνω στις επόμενες αναβαθμίσεις της SF-25 αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί το πότε αυτές θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Ωστόσο η Ferrari δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Ήδη o Σερά μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της SF-25 και του μονοθέσιου για το 2026. Μέχρι τον Μάιο προτεραιότητα θα έχει η φετινή Ferrari. Αλλά μετά, η Ferrari θα στρέψει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στο 2026. Κατά συνέπεια οι πρώτες αναβαθμίσεις του 2025 θα μας δώσουν μία σαφή εικόνα για το κατά πόσον η Scuderia μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι από την φετινή σεζόν.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Πότε θα έχει αύριο 9 Απριλίου μετρό; Τι ισχύει για προαστειακό και ταξί;
- Fiat 600e [test drive]
- Ferrari: Αναβαθμίζει την SF-25 για το Μπαχρέιν
- 24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, ταξί και προαστιακός την Τετάρτη 9/4
- Τέλος τα διόδια από τον νέο μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας -Πώς θα πληρώνουμε
- Η Ferrari θέλει να επαναφέρει το χτένι και τα μηχανικά κιβώτια
- Skoda After Sales: Μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης και μετά την αγορά
- Η Ferrari σκέφτεται να επαναφέρει το χτένι και τα μηχανικά κιβώτια
- H BYD έφερε Ευρώπη την πιο premium κινεζική φίρμα – ...
- Η μεγάλη επιτυχία της Porsche – 3 στους 10 αγοράζουν το ...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Πότε θα έχει αύριο 9 Απριλίου μετρό; Τι ισχύει για προαστειακό και ταξί;
- Ferrari: Αναβαθμίζει την SF-25 για το Μπαχρέιν
- Ίλον Μασκ προς Τραμπ: «Μην το κάνεις»! (+video)
- Η Yamaha βάζει ηλεκτροκινητήρες στο τρίτροχο Niken
- Το μωβ χρώμα της Lamborghini Revuelto έχει ελληνικές ρίζες
- Τέτοιες διαχωριστικές γραμμές χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα! (+video)

- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Ferrari: Αναβαθμίζει την SF-25 για το Μπαχρέιν
- Η Yamaha βάζει ηλεκτροκινητήρες στο τρίτροχο Niken
- Τέτοιες διαχωριστικές γραμμές χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα! (+video)
- Το μωβ χρώμα της Lamborghini Revuelto έχει ελληνικές ρίζες
- Πότε θα έχει αύριο 9 Απριλίου μετρό; Τι ισχύει για προαστειακό και ταξί;
- Ίλον Μασκ προς Τραμπ: «Μην το κάνεις»! (+video)
- Οι στόχοι της BYD για το 2025 είναι υψηλοί
- Το νέο Opel Grandland θα έχει και κορυφαία έκδοση GSe
- Αποκάλυψη για το εσωτερικό του Honda Prelude και το προηγμένο S+ Shift (+video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Fiat 600e [test drive]
- Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Πότε θα μπουν 4,6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων
- Η μεγάλη επιτυχία της Porsche – 3 στους 10 αγοράζουν το ...
- Skoda After Sales: Μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης και μετά την αγορά
- Η Ferrari ετοιμάζεται για μια μεγάλη αλλαγή που θα κάνει χαρούμενους τους petrolheads
- Το Toyota GR86 Yuzu Edition είναι η συλλεκτική έκδοση του ιαπωνικού sportscar
- Τέλος τα διόδια από τον νέο μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας -Πώς θα πληρώνουμε
- Η Ferrari θέλει να επαναφέρει το χτένι και τα μηχανικά κιβώτια
- Η Ferrari σκέφτεται να επαναφέρει το χτένι και τα μηχανικά κιβώτια
- H BYD έφερε Ευρώπη την πιο premium κινεζική φίρμα – ...