Ferrari SP3JC δύο και μοναδικές

Ο John Collins, είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης των αυτοκινήτων της Ferrari και έχει δύο πολύ ξεχωριστά μοντέλα στο γκαράζ ειδικά κατασκευασμένα από την Scuderia για αυτόν.

Όταν σε διαλέγουν από την Ferrari για να δημιουργήσεις το δικό σου μοντέλο πρέπει όχι μόνο να είσαι ένας ξεχωριστός πελάτης αλλά να έχεις και πραγματική αγάπη για τα αυτοκίνητα από το Maranello και ο John

Collins το έχει καταφέρει αυτό.

Μεταξύ αυτών, που εργάζονται στο τμήμα των ειδικών μοντέλων της Ferrari (Special Projects ή SP) υπάρχει ένα ρητό: «Ένα αυτοκίνητο SP δίνει χαρά στον κάτοχό του όχι μόνο όταν το παραλαμβάνει και όταν το οδηγεί αλλά και όταν το δημιουργεί». Ο Collins το επιβεβαιώνει: «Το τμήμα Special Projects της Ferrari είναι πραγματικά μια ειδική διαδικασία. Μπορεί να μην είναι ανοιχτή σε όλους αλλά είναι μοναδική εμπειρία».

Η Ferrari επιλέγει ποιοι πελάτες θα μπορέσουν να παραγγείλουν ένα αυτοκίνητο και είναι, αν μη τι άλλο, μια γιορτή αλλά και ένα επιστέγασμα της πιο έντονης και μακροχρόνιας σχέσης, κάτι που δεν αγοράζεται. Συνήθως, οι πελάτες αυτοί έχουν αποκτήσει αυτοκίνητα της Ferrari εδώ και δεκαετίες και ίσως να συμμετέχουν εκδηλώσεις όπως οι Cavalcades ή κάνουν αγώνες και μαθήματα με την Corse Clienti. Όμως αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για τη λήψη μιας πρόσκλησης One-Off.

Ο John Collins – γνωστός παγκοσμίως για την Talacrest, μια εταιρεία που ανακαλύπτει και εμπορεύεται μοντέλα Classic της Ferrari. Ιδρύθηκε το 1989 και μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει πουλήσει τουλάχιστον από ένα μοντέλο όλων των icons από το Maranello. Αν και η επαγγελματική ζωή του Collins συνδέεται με τα κλασικά μοντέλα της Ferrari, στην προσωπική του ζωή είναι μια περίπτωση οδηγού / ιδιοκτήτη Ferrari ο οποίος λατρεύει τα νέα μοντέλα. Μάλιστα έχει ως μότο του το ρητό του Enzo Ferrari, που έλεγε πως το αγαπημένο μοντέλο του από τη Scuderia είναι το «επόμενο» που θα δημιουργηθεί.

Μεταξύ των πελατών των One-Off της Ferrari, ο Collins είναι ίσως μοναδικός, δεδομένου ότι δεν έχει ένα, αλλά δύο ειδικά μοντέλα. Τα δύο αυτοκίνητα του, ονομάζονται SP3JC με το «JC» να αποκρυπτογραφεί το όνομά του (John Collins) και να είναι ένα δεξιοτίμονο και ένα με το τιμόνι αριστερά.

Η συλλογή Collins είναι εντυπωσιακή. Είναι χωρισμένη σε δύο γκαράζ, τα οποία τελικά φιλοξενούν 25 νέα αυτοκίνητα της Ferrari. Ανάμεσά τους δύο LaFerrari (μία coupe και μία Aperta), μία F12, μία F12tdf, μία 812 Superfast και τα αυτοκίνητα SP. Πάντα σκεπτόμενος μπροστά και το «επόμενο» αυτοκίνητο SP συζητά σαν βάση να χρησιμοποιήσει μία 488 Pista.

Επιστρέφοντας στα SP3JC, αυτό των Αγγλικών προδιαγραφών είναι εντυπωσιακό με μπλε (Azzurro Met) μπροστινό μέρος και γραμμές σε κίτρινο χρώμα. (Giallo Modena) Η βάση του είναι το ασήμι-άσπρο (Bianco Italia). Το μοντέλο με το τιμόνι στα αριστερά έχει σαν βάση το ματ γκρίζο χρώμα (Grigio Silverstone) με γραμμές λευκού και κόκκινου χρώματος στο εμπρός μέρος (Bianco Bianco και «Rosso Magma). Αλλά γιατί οι διαφορετικές θέσεις οδήγησης; Ο Collins εξηγεί: «Πριν από μερικά χρόνια, στην εκδήλωση Cavalcade, κατάφερα να καταστρέψω την ζάντα του αυτοκινήτου μου επειδή απλά δεν μπορούσα να δω το πεζοδρόμιο όταν πάρκαρα. Από τότε ορκίστηκα ότι ποτέ δεν θα οδηγούσα ένα αυτοκίνητο με το τιμόνι δεξιά εκτός Αγγλίας».

Είναι δύσκολο να καταλάβετε πως σκέφτεται ο Collins. Φορά σχεδόν πάντα γυαλιά ηλίου και μιλάει σχεδόν πάντα με κοφτές κουβέντες και με ήρεμο τόνο (σαν προφορικό poker face) κάτι που φανερώνει πως πάντα καταφέρνει να κερδίζει στις περισσότερες συμφωνίες που κάνει.

Ο Collins, είναι ένας μακροχρόνιος πελάτης και συλλέκτης για την Ferrari. Εξηγεί πως το πάθος του για τα αυτοκίνητα από Maranello προκάλεσε ο χαρακτήρας του Danny Wilde από την τηλεοπτική σειρά «The Persuaders» της δεκαετίας του 1970 (τον υποδυόταν ο Tony Curtis). Ο Wilde οδηγούσε μία κόκκινη Dino 246 GT. Το πάθος αυτό έγινε πολύ έντονο αφού ο Collins αγοράζει αυτοκίνητα της Ferrari κάθε δύο χρόνια. Φυσικά είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις δημιουργίες του One-Off. Δύο SP3JC, που δεν μοιάζουν με καμία άλλη Ferrari στο δρόμο σήμερα.

«Είναι μοναδικά» λέει και προσθέτει: «Είναι τα μόνα, που θα κατασκευαστούν ποτέ πάνω στο πλαίσιο της F12tdf. Δεν είναι επενδύσεις για μένα. Είναι μέρος της ιστορίας της Ferrari. Είναι μέρος της ιστορίας της μάρκας, όπου το όνομα John Collins είναι γραμμένο δίπλα με αυτό της Ferrari».

The post Ferrari SP3JC δύο και μοναδικές appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα