Ferrari Breadvan Hommage από το Niels van Roij

21:34 8/1/2019 - Πηγή: NewsAuto

Τοποθετημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο το στούντιο σχεδίασης Niels van Roij εργάζεται επάνω σε μια Ferrari Breadvan Hommage που δημιουργείται για έναν ενθουσιώδη της αρχικής έκδοσης με την μεγάλη οροφή της Ferrari 250 GT SWB.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το στούντιο σχεδιασμού κυκλοφόρησε τα πρώτα σκίτσα της μοναδικής δημιουργίας, η οποία θα βασίζεται στη Ferrari 550 Maranello. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει τον κινητήρα V12 του supercar, με το στούντιο

να σημειώνει ότι μόνο το παρμπρίζ θα παραμείνει ίδιο. Το νέο αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα το στυλ των αρχικών αγωνιστικών αυτοκινήτων Breadvan, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος των καμπύλων των οπίσθιων πλαϊνών πλαισίων και εκείνου του σχεδόν κάθετου οπίσθιου άκρου. Το στυλ του Breadvan δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς το στούντιο αναζητά διαφορετικές ιδέες και λύσεις, όπως μια πίσω πόρτα από γυαλί, καθώς και διαφορετικό καπό και προβολείς.

“Θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο προνόμιο ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη Breadvan μέσω αυτής της κίνησης”, δήλωσε ο Van Roij. “Είναι πολύπλοκο project να μεταφράσουμε την ουσία του θρυλικού πρωτοτύπου σε ένα σύγχρονο σχέδιο. Σκοπεύουμε να εμπνευστούμε από το πρωτότυπο, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα περιορίσουμε τη δημιουργικότητά μας».

Ο Niels van Roij επέλεξε τη 550 Maranello ως βάση της δημιουργίας του, καθώς έχει την ίδια διαμόρφωση πλαισίου με το πρωτότυπο, δηλαδή ένα κινητήρα V12 μπροστά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η 550 ήταν επίσης η πρώτη Ferrari με κινητήρα εμπρός από τη 365 GTB / 4 Daytona. Το στούντιο σχεδιασμού έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απογύμνωσης του αυτοκινήτου από το αρχικό αμάξωμα, αφήνοντας ανέγγιχτο μόνο το σωληνοειδές πλαίσιο και τον κινητήρα V12. Το Niels van Roij Design θα αναφέρει την πρόοδο του έργου στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων κάθε Παρασκευή, ώστε να ενημερώνει σχετικά με αυτή την ασυνήθιστη κατασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα