F1 GP Μονακό: Νούμερο ένα! (+video)
Ήταν ένα από τα πιο επεισοδιακά GP που έχουμε παρακολουθήσει στο Μονακό. Ακόμη και μέσα στον κυκεώνα ποινών, διακοπών και ατυχημάτων ο Κίμι Αντονέλι κατάφερε να παραμείνει εκτός συναγωνισμού από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο.
Φαντάζει εξωφρενικό το ότι ένας δεκαεννιάχρονος έκανε χθες το grand slam στον συγκεκριμένο αγώνα του Μονακό. Κι όμως είναι πραγματικότητα!
Ο Κίμι Αντονέλι έγινε ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του θρυλικού
A piece of the Grand Slam puzzle for Kimi Antonelli
The @DHL_Motorsports Fastest Lap in Monaco goes to the race winner and Drivers' Championship leader https://t.co/sOAsD9IxzG#F1 #MonacoGP pic.twitter.com/6Se6hekI8r
Κανείς δεν μπορούσε να ακουμπήσει τον Κίμι εχθές. Από την στιγμή που ο Φερσταπεν έμεινε στην εκκίνηση, ο Κίμι δεν είχε πραγματικό αντίπαλο. Άνοιγε κατά βούληση την διαφορά του από τον Χαμιλτον, διαχειρίστηκε άψογα και τις δύο γόμες και πριν το ατύχημα του Στρολ (λόγω και της προβληματικής ασφάλτου στην είσοδο της τελευταίας στροφής) είχε κυριαρχήσει πλήρως.
The winning feeling never gets old!
Kimi Antonelli wins in Monaco after an impressive drive #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/JG0JQXwzTH
Ωστόσο μετά την επανεκκίνηση από το SC είχαμε το ατύχημα του Λεκλερ στο ίδιο σημείο και ο αγώνας κινδύνευε να ανατραπεί πλήρως για τον Κίμι. Η μεγάλη διακοπή και η δεύτερη εκκίνηση από στάση θα μπορούσαν να αποσυντονίσουν κάθε οδηγό, ακόμη και έναν έμπειρο. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον Κίμι να χάσει την εκκίνηση από τον πολύπειρο Χαμιλτον και να αφήσει τον αγώνα να του φύγει μέσα από τα χέρια.
Verstappen is slow away from P2 on the grid!
Here's how the race start unfolded in Monaco! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/yxVElkRWoa
Αλλά ο Κίμι ξεπέρασε και αυτήν την πρόκληση. Έστριψε για δεύτερη φορά πρώτος στην Ste Devote και έπειτα χάθηκε στον ορίζοντα. Ο Χαμιλτον, αλλά και κανένας άλλος για να είμαστε δίκαιοι, δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το πρώτο grand slam καριέρας του Αντονέλι ήταν γεγονός.
Σε δεύτερη μοιραΗ τεράστια επίδοση του Κίμι έθεσε, μοιραία, τους υπόλοιπους στο φόντο. Οχι ότι δεν υπήρξαν, φυσικά, άλλοι οδηγοί που ξεχώρισαν με κάποιον τρόπο.
Onboard with Charles Leclerc for his crash, prior to the Red Flag! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/VdOHk9FSRM
— Formula 1 (@F1) June 7, 2026Ωστόσο εκείνος που ξεχώρισε πρωτίστως ήταν ο… καταιγισμός ποινών για παράβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane. Δεν θυμόμαστε ποτέ τόσους πολλούς οδηγούς να δέχονται ποινή για το ίδιο παράπτωμα. Πιθανώς υπήρξε κάτι διαφορετικό στην διαδικασία καταγραφής της ταχύτητας εισόδου στο οποίο δεν προσαρμόστηκαν όλες οι ομάδες.
Here's how the restart unfolded in Monaco! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/Y7g6V4iBy4
— Formula 1 (@F1) June 7, 2026Ο Χαμιλτον δεν επηρεάστηκε τελικά από την δική του ποινή, όπως εξελίχτηκε ο αγώνας. Αλλά οδηγοί όπως οι Γκασλι, Αλμπον και Περεζ είδαν πολύτιμους τερματισμούς σε υψηλές θέσεις να χάνονται. Οσο για τον Ρασελ η δική του ποινή και το μετέπειτα λάθος της Mercedes στο pit-stop (δεν περίμεναν 5 δευτερόλεπτα πριν του αλλάξουν λάστιχα) κατέστρεψαν πλήρως ένα ήδη κακό τριήμερο για τον Βρετανό.
"Mega result"
Lewis Hamilton clinches a P2 in Monaco, with the win just out of his grasp! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/xXqRerfWJz
Ο Τζόρτζ φεύγει από το Μονακό 68 βαθμούς πίσω από τον Κίμι. Δεν είναι καν δεύτερος στο πρωτάθλημα πια, η θέση αυτή ανήκει στον Χαμιλτον! Το σημαντικό, όμως είναι ότι ο Ρασελ έχασε κατά κράτος από τον Κίμι για δεύτερη φορά φέτος. Και δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για αυτό. Ο Βρετανός χρειάζεται άμεσα μια απάντηση αλλιώς το όνειρο του πρωταθλήματος μπορεί να τελειώσει πολύ πολύ νωρίς για εκείνον!
Isack Hadjar certainly worked hard out there to earn his first podium of the season! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/dBH2r3bFwy
— Formula 1 (@F1) June 7, 2026Στον επόμενο αγώνα της Βαρκελωνης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση του Ρασελ. Εάν επικρατήσει και εκεί ο Κίμι του Τζόρτζ, τότε η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη. Όπως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και το εάν ο Λεκλερ (ο οποίος δήλωσε ότι θα σταματήσει και εκείνος να χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή της Ferrari, όπως ο Χαμιλτον) θα έχει ξανά ένα «λογικό» αγωνιστικό τριήμερο.
Into the harbour he goes! #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/dvD4MeFBbc
— Formula 1 (@F1) June 7, 2026Μέχρι τότε, όμως, ο Κίμι μπορεί να απολαύσει την σαμπάνια από την πέμπτη συνεχή του νίκη. Την πιο σημαντική αναμφίβολα μέχρι στιγμής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
F1 GP Καναδά: Τα φώτα στον Κίμι (+video)
Ferrari: Είναι το φαβορί για το Μονακό;
Νόρις: Θέλει να κατακτήσει το triple crown
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Η BYD στρέφει την προσοχή της και στα ρομπότ
- F1 GP Μονακό: Νούμερο ένα! (+video)
- Ο δρόμος-εφιάλτης της Εύβοιας που μεταμορφώνεται σε στολίδι -Ποιες περιοχές θα συνδέσει
- Αυτό είναι το νέο Peugeot E-208 GTi
- Formula 1 – Μονακό: Όπου... Ιταλός, κι η μοίρα του!
- Το εμβληματικό Peugeot GTi επέστρεψε – Oι πρώτες ...
- Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Peugeot E-208 GTi
- Η Mercedes A-Class επιστρέφει το 2028 ως υβριδική και ηλεκτρική
- WRC: Επιστρέφουν στην δράση οι Carlos Sainz-Luis Moya
- Peugeot: Στο Le Mans το νέο 208 GTI
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Η BYD στρέφει την προσοχή της και στα ρομπότ
- F1 GP Μονακό: Νούμερο ένα! (+video)
- Επίσημο: Το Peugeot E-208 GTi κάνει πρεμιέρα στο Le Mans
- Η CUPRA επέστρεψε στο Primavera Sound με το CUPRA Pulse και το νέο Raval
- All Inclusive έκδοση για την ανανεωμένη QJMotor SRT 600SX (+τιμή)
- Mazda CX-6e: Κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρικό SUV
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- F1 GP Μονακό: Νούμερο ένα! (+video)
- Η CUPRA επέστρεψε στο Primavera Sound με το CUPRA Pulse και το νέο Raval
- Επίσημο: Το Peugeot E-208 GTi κάνει πρεμιέρα στο Le Mans
- Η BYD στρέφει την προσοχή της και στα ρομπότ
- Mazda CX-6e: Κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρικό SUV
- All Inclusive έκδοση για την ανανεωμένη QJMotor SRT 600SX (+τιμή)
- Η Mini εμπνέεται από τη Fiat και ετοιμάζει πολλές σπέσιαλ εκδόσεις
- Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλά στο newsauto.gr για το 73ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
- Γραμμή 5 Μετρό: Η νέα «Μωβ Γραμμή» που θα αλλάξει τις μετακινήσεις στην Αθήνα
- Το νέο Toyota Hilux έρχεται στην Ελλάδα (+τιμές)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Formula 1 – Μονακό: Όπου... Ιταλός, κι η μοίρα του!
- Ήρθε Ελλάδα το όχημα των 8. ...
- Peugeot E-208 GTi: Το θρυλικό σήμα επιστρέφει στην ηλεκτρική εποχή
- Αυτό είναι το νέο Peugeot E-208 GTi
- WRC: Επιστρέφουν στην δράση οι Carlos Sainz-Luis Moya
- Ο δρόμος-εφιάλτης της Εύβοιας που μεταμορφώνεται σε στολίδι -Ποιες περιοχές θα συνδέσει
- Γιώργος Κώτσηρας: Αυτός είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
- “Έφυγε” ο αρχιτέκτονας της BMW στο motorsport Herbert Schnitzer
- Το εμβληματικό Peugeot GTi επέστρεψε – Oι πρώτες ...



