F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι κατακτά την pole!
Ο Όσκαρ Πιάστρι θα ξεκινήσει τον κρίσιμο αυριανό αγώνα του Κατάρ από την pole position έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Νόρις. Τρίτος ο Φερστάπεν.
Η μονομαχία των δύο οδηγών της McLaren ήταν συγκλονισιτκή και κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του Q3.
Ο Νόρις ξεκίνησε την τελευταία του προσπάθεια όντας ταχύτερος του Πιάστρι μέχρις εκείνο το
Ο Φερστάπεν οδήγησε και εκείνος εκπληκτικά. Τα έδωσε όλα με την δύστροπη RB21 αλλά στέπρεπε να αποδεχτεί την τρίτη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα. Ο Νόρις πρέπει να τερματίσει μπροστά από τους Πιάστρι-Φερστάπεν αύριο για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο αυτή να αποδειχθεί τελικά μία όχι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Μεταξύ του Sprint και των κατατακτήριων οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους κάτι παραπάνω από δύο ώρες ώστε να προβούν στις τελευταίες αλλαγές στα σεταρίσματα των μονοθέσιων τους. Η Red Bull επικεντρώθηκε περισσότερο στο εμπρός μέρος της RB21.
Q1: Έξω οι Χάμιλτον-ΤσουνόνταΗ Red Bull έδειξε αμέσως καλύτερη σε σχέση με τις κατατακτήριες του Sprint την Παρασκευή. Ωστόσο οι πρώτες προσπάθειες μας έδωσαν σχεδόν το grid που ξεκίνησε νωρίτερα στον σύντομο αγώνα. Οι Πιάστρι και Ράσελ στο 1-2 με τον Αλόνσο τρίτο.
Αργότερα -και όταν όλοι είχαν περάσει σε φρέσκια γόμα- οι McLaren ανέβηκαν στο 1-2, με τον Νόρις ταχύτερο του Πιάστρι. Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Ράσελ ενώ ο Φερστάπεν ήταν τέταρτος, τέσσερα δέκατα σχεδόν αργότερος του Νόρις! Πολύ ανταγωνιστικοί ήταν οι Χατζάρ και Γκασλί που εξασφάλισαν άνετα την πρόκρισή τους στο Q2.
ELIMINATED IN Q1
Tsunoda
Ocon
Hamilton
Stroll
Colapinto#F1 #QatarGP pic.twitter.com/e7tdSnK0Y3
Αντίθετα οι Ferrari δεν έπεισαν από την αρχή της περιόδου. Με τρία λεπτά να απομένουν τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Λεκλέρ κινδύνευαν με αποκλεισμό. Τελικά ο Λιούις μόνο θα έμενε εκτός συνέχειας. Μαζί του και οι Τσουνόντα, Οκόν (ακυρώθηκαν 2 γύροι του), Στρολ και Κολαπίντο. Τον πρώτο χρόνο της περιόδου πήρε στο τέλος ο Ράσελ.
Q2: Χρησιμοποιημένη γόμα καλύτερη από φρέσκια;Η άνοδος της παρεχόμενης πρόσφυσης από το οδόστρωμα ήταν (όπως συμβαίνει συνήθως στην Λοσάιλ) ταχύτατη. Έτσι το χρονόμετρο αντάμειβε όσους πίεζαν όλο και περισσότερο σε κάθε γύρο. Βέβαια, υπήρχε πάντα ο κίνδυνος παραβίασης των ορίων. Ιδίως στις στροφές 10 και 15. Κατά συνέπεια ο οδηγοί -ιδίως εκείνοι που κινούνταν στα όρια της πρώτης δεκάδας- έπρεπε να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί.
Ο Φερστάπεν έκανε δύο γύρους προετοιμασίας και πέρασε προσωρινά πρώτος. Ώσπου να κάνει ο Πιάστρι την δική του προσπάθεια και να ρίξει σχεδόν μισό δευτερόλεπτο στον Ολλανδό με χρησιμοποιημένη γόμα!
Ο Νόρις, από την άλλη, έχασε την πρώτη του προσπάθεια για παραβίαση των ορίων στην στροφή 6. Με δύο λεπτά να απομένουν, όμως, ο Λάντο θα σημείωνε χρόνο αρκετά καλό για την δεύτερη θέση. Ο Πιάστρι δοκίμασε και με φρέσκια γόμα να κατεβάσει τον χρόνο του. Ωστόσο ήταν κατά δύο δέκατα αργότερος. Η χρησιμοποιημένη γόμα έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα στην McLaren!
ELIMINATED IN Q2
Hulkenberg
Lawson
Bearman
Bortoleto
Albon #F1 #QatarGP pic.twitter.com/dKJ65Rrdvk
Οι McLaren θα ολοκλήρωναν στο 1-2 το Q2. Τρίτος ήταν ο Φερστάπεν, ενώ οι Γκασλί και Λεκλέρ έδωσαν μάχη με τα… μονοθέσια τους και κατάφεραν να προκριθούν. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Χούλκενμπεργκ, Μπέρμαν, Λόσον, Μπορτολέτο και Άλμπον.
Q3: Εσωτερική υπόθεσηΌλα έδειχναν ότι η μάχη για την pole θα ήταν εσωτερική υπόθεση των McLaren, με τον Πιάστρι να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Νόρις. Οι Ράσελ, πρωτίστως, και Φερστάπεν, δευτερευόντως ήταν αουτσάιντερ για την πρώτη σειρά εκκίνησης.
Ο πρώτος γύρος προσπαθειών πήγε στον Νόρις για μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Πιάστρι! Οι Ράσελ και Φερστάπεν ήταν πίσω από τις McLaren αλλά για πάνω από 3 δέκατα. Πλέον το φαβορί ήταν ο Νόρις ενώ η πίεση είχε μεταφερθεί στον Πιάστρι.
Rewind to that Leclerc spin
It was a big one! #F1 #QatarGP pic.twitter.com/hhfGj8VO0N
Στις πιο πίσω θέσεις ο Λεκλέρ έχανε -για πρώτη φορά στο τριήμερο- την νευρική SF-25 κάνοντας ένα εντυπωσιακό τετ-α-κε. Από την άλλη η Williams έβγαλε τον Σάινθ στην πίστα με… αυτοκόλλητο από το πάτωμα του γκαράζ κολλημένο στο πίσω δεξιά ελαστικό του! Ο Σάινθ άφησε το… σκουπίδι εντός της διαδρομής με αποτέλεσμα η διεύθυνση αγώνα να βγάλει την κόκκινη σημαία ώσπου να καθαριστεί η πίστα.
QUALIFYING CLASSIFICATION
Piastri storms to his sixth pole of the season #F1 #QatarGP pic.twitter.com/vwslFfKsH0
Στον τελευταίο γύρο προσπαθειών ο Νόρις έκανε λάθος στην αρχή του γύρου του και εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Αντίθετα ο Πιάστρι με μία καταπληκτική προσπάθεια ανέβηκε πρώτος και εξασφάλισε την pole για τον αυριανό αγώνα. Τρίτος πήρε κατάταξη ο Φερστάπεν, με τους Ράσελ και Αντονέλι να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Πιάστρι: Δεν θα βοηθήσω τον Λάντο!
F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι κερδίζει το Sprint
Σενάρια τίτλου F1: Έτσι κατακτά ο Νόρις το πρωτάθλημα στο Κατάρ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Ο Τσιτσιπάς και οι αυτοφωράκηδες της ασφάλτου
- Επεισόδια μετά την οριστική αποχώρηση του Ομπράντοβιτς (vid)
- Νέο Renault Trafic Van E-Tech Electric
- BYD Atto 3
- Ράλι Σαουδικής Αραβίας: Ο Ogier ισοφαρίζει το ρεκόρ τίτλων του Loeb, ο Neuville κερδίζει το χαοτικό φινάλε
- GP Κατάρ 2025: Ο Piastri κυριάρχησε, ο Norris κράτησε τον Verstappen στην τρίτη θέση
- H Honda αναβίωσε το θρυλικό CR-X
- F1 – Qatar GP: o Piastri κέρδισε τη νίκη στο sprint – ο Norris κατέκτησε την pole-position για τον αγώνα
- Brabus 800 Cabrio: Η G-Class που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα (video)
- Βίος και πολιτεία για την 6τροχη Ferrari Testarossa
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι κατακτά την pole!
- Επεισόδια μετά την οριστική αποχώρηση του Ομπράντοβιτς (vid)
- Η Genesis «λέει ναι» στο customizing με τo εντυπωσιακό G90 Wingback
- Ο Τσιτσιπάς και οι αυτοφωράκηδες της ασφάλτου
- Αυτός είναι ο λόγος που αναβλήθηκε η συνάντηση του Ομπράντοβιτς με την Παρτίζαν
- Σενάρια τίτλου F1: Έτσι κατακτά ο Νόρις το πρωτάθλημα στο Κατάρ
- F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι κερδίζει το Sprint
- Η Alpine… ανοίγεται εντυπωσιακά στη θάλασσα
- F1: Ποιος οδηγός θα γίνει πατέρας;
- SYM NH-R 300: Εισιτήριο για τον κόσμο της περιπέτειας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- F1 – Qatar GP: o Piastri κέρδισε τη νίκη στο sprint – ο Norris κατέκτησε την pole-position για τον αγώνα
- H Honda αναβίωσε το θρυλικό CR-X
- Διάσημα αυτοκίνητα ταινιών βγαίνουν σε δημοπρασία
- Ράλι Σαουδικής Αραβίας: Ο Ogier ισοφαρίζει το ρεκόρ τίτλων του Loeb, ο Neuville κερδίζει το χαοτικό φινάλε
- Brabus 800 Cabrio: Η G-Class που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα (video)
- BYD Atto 3
- Βίος και πολιτεία για την 6τροχη Ferrari Testarossa
- Νέο Renault Trafic Van E-Tech Electric



