F1 GP ΗΠΑ: Ο Αντονέλι παίρνει την pole (+video)
Κόντρα στην εικόνα που είχε σχηματιστεί από το FP1 έως και το FP3, ο Κίμι Αντονέλι πήρε την pole position για τον αγώνα του Όστιν, κερδίζοντας τις Red Bull και Ferrari.
Ο Ιταλός με έναν υπέροχο πρώτο γύρο στο Q3, κατάφερε να κερδίσει τους Φερστάπεν και Λεκλέρ στην μάχη της pole και θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την καθαρή πλευρά του grid.
Ήταν μία pole που κρίθηκε από το ποιος θα
Έπειτα από τρεις περιόδους δοκιμών η Ferrari είχε δείξει ότι θα ήταν εξόχως ανταγωνιστική στον έναν γρήγορο γύρο, με τον Λεκλέρ να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του Χάμιλτον. Ιδιαίτερα δυνατός ήταν και ο Φερστάπεν ενώ οι Νόρις-Αντονέλι ήταν αουτσάιντερ, τουλάχιστον για την pole.
Q1: Ο Νόρις ταχύτεροςΜε το ξεκίνημα της περιόδου ο Λεκλέρ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις Red Bull και τον Χάμιλτον. Οι McLaren και Mercedes δοκίμασαν αρχικά με την μέση γόμα. Οι τρεις από τους τέσσερις, αυτούς, οδηγούς θα ολοκλήρωναν το Q1 με αυτήν, περνώντας άνετα στο Q2. Ενυπωσιακότερος όλων ο Αντονέλι που σημείωσε χρόνο συγκρίσιμο με εκείνους της κορυφαίας τριάδας.
ELIMINATED IN Q1
17. Ocon
18. Stroll
19. Sainz
20. Albon
21. Perez
22. Bottas#F1 #USGP pic.twitter.com/srAV6V6cR1
Λίγο πριν το τέλος ο Νόρις θα έβαζε την μαλακή γόμα. Ο Βρετανός θα έπαιρνε την πρώτη θέση από τον Λεκλέρ με μία πολύ καθαρή προσπάθεια η οποία, μάλλον, ευνοήθηκε και από την εξέλιξη της πρόσφυσης στην πίστα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Άλμπον, Πέρεζ και Μπότας.
Q2: Πρώτος ο ΛεκλέρΟ Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων. Ωστόσο ο Μονεγάσκος χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια για να το επιτύχει αυτό. Αντίθετα στις πρώτες προσπάθειες, με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα, ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος όλων, με τον Νόρις δεύτερο, παρά το ότι ο Βρετανός έφερε φρέσκια γόμα.
ELIMINATED IN Q2
11. Gasly
12. Hulkenberg
13. Bearman
14. Bortoleto
15. Colapinto
16. Alonso#F1 #USGP pic.twitter.com/G8tEuZq5ze
Στο τέλος της περιόδου οι Mercedes ανέβηκαν στο 2-3, με τον Αντονέλι πολύ κοντά στον χρόνο του Λεκλέρ. Όλοι οι οδηγοί των big four είχαν από δύο σετ φρέσκιας μαλακής γόμας για το Q3. Οι οδηγοί της Red Bull, μάλιστα, είχαν από 4 (!) έκαστος, κάτι που ίσως αποδειχθεί κρίσιμο στον αυριανό αγώνα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Γκασλί, Χούλκενμπεργκ, Μπέρμαν, Μπορτολέτο (έχει και ποινή λόγω νέας PU), Κολαπίντο και Αλόνσο.
This was a save and a half from Kimi on the exit kerb of Turn 19! #F1 #USGP pic.twitter.com/ahlYEoIEEx
— Formula 1 (@F1) October 24, 2026Q3: Ο Αντονέλι κάνει την έκπληξηΈπειτα από τις πρώτες προσπάθειες του Q3 κανένα από τα θεωρητικά φαβορί για την pole δεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Κόντρα στις προβλέψεις ήταν ο Κίμι Αντονέλι εκείνος που βρέθηκε στην κορυφή. Δεύτερος ο Φερστάπεν με τους Χατζάρ και Λεκλέρ να ακολουθούν.
Ο Φερστάπεν δεν είχε καλό πέρασμα από τα Esses (εκεί όπου κυριαρχεί από την αρχή του τριημέρου) και με μία καλύτερη προσπάθεια εκεί -αλλά και στην 13- θα μπορούσε να πάρει την pole. Παραδόξως το ίδιο ίσχυε και για τον Νόρις ο οποίος έχασε απλά πολύ χρόνο στον τρίτο τομέα, ενώ ήταν πολύ καιλός στους πρώτους δύο τομείς. Ο Λεκλέρ είχε κάνει λάθος στην 15. Η pole θα κρινόταν στο ποιος δεν θα έκανε λάθος στον γύρο του. Και το πλεονέκτημα το είχε ο Αντονέλι λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή.
Κατά τις δεύτερες προσπάθειες όλοι έκαναν μικρότερα ή μεγαλύτερα λάθη. Ακόμη και ο Κίμι. Αλλά τα όσα είχε πράξει στην πρώτη του προσπάθεια -και κυρίως στον δεύτερο τομέα- ήταν ήδη αρκετά. Η pole ήταν δική του, για πρώτη φορά έπειτα από το βελγικό GP. Δεύτερος ξεκινάει αύριο ο Φερστάπεν, με τους Χατζάρ, Λεκλέρ και Χάμιλτον να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
Αντονέλι: Πώς κατακτά το πρωτάθλημα στο Όστιν
Red Bull: Επέκταση συμβολαίου στον Μεκίς
Χόρνερ: Ίσως θεωρήθηκε ότι είχε υπερβολικά μεγάλη επιρροή (+video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Πέντε θρυλικοί κινητήρες που αρνούνται να γεράσουν
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Πρωτιά ξανά για Ferrari, ταχύτερος ο Hamilton
- F1 GP ΗΠΑ: Το FP3 στον Χάμιλτον (+video)
- Porsche 911 GT3: Μόλις 51 αυτοκίνητα με χρώμα από το 1951!
- Smart #2: Από 21.490 ευρώ – Δεν το λες και φθηνό
- Ferrari 499P Modificata: Στο σφυρί με εκτίμηση άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ
- Η ηλεκτρική BMW M3 έπεισε ακόμα και τον πιο δύσπιστο [video]
- GP ΗΠΑ - FP3: Ο Hamilton πέρασε μπροστά, κοντά ο Verstappen
- Ράλι Κύπρου: Ο Al Attiyah προηγείται και ακολουθεί ο Γαλαταριώτης στο πρώτο σκέλος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- F1 GP ΗΠΑ: Ο Αντονέλι παίρνει την pole (+video)
- F1 GP ΗΠΑ: Το FP3 στον Χάμιλτον (+video)
- Πέντε θρυλικοί κινητήρες που αρνούνται να γεράσουν
- Πόσο κοντά στην παραγωγή είναι το BMW Vision CE;
- Η απρόσμενη αιτία που μπορεί να ακινητοποιήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο
- Ποιο δημοφιλές app ενσωματώνει η Audi στο infotainment;
- MotoGP Αυστραλία Sprint: Νικητής ο Μάρκεθ, τραυματίστηκε ο Μαρτίν
- Honda: 500 αγώνες στην F1!
- Όσα γνωρίζουμε για τον διάδοχο του Volvo EX40
- Οι υπερβολικές φιλοδοξίες για το νέο Tesla Roadster
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Porsche 911 GT3: Μόλις 51 αυτοκίνητα με χρώμα από το 1951!
- Η Alfa Romeo Montreal επιστρέφει ως LEGO - Ζητά την ψήφο σου
- Η ηλεκτρική BMW M3 έπεισε ακόμα και τον πιο δύσπιστο [video]
- Formula 1, Grand Prix ΗΠΑ: Πρωτιά ξανά για Ferrari, ταχύτερος ο Hamilton
- Ράλι Κύπρου: Ο Al Attiyah προηγείται και ακολουθεί ο Γαλαταριώτης στο πρώτο σκέλος
- GP ΗΠΑ - FP3: Ο Hamilton πέρασε μπροστά, κοντά ο Verstappen
- Formula 1 – GP ΗΠΑ: Ο Hamilton ταχύτερος στο FP3, σταματώντας το σερί του Leclerc
- Smart #2: Από 21.490 ευρώ – Δεν το λες και φθηνό
- Ferrari 499P Modificata: Στο σφυρί με εκτίμηση άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ



