F1 GP ΗΠΑ: Και η pole του αγώνα στον Φερστάπεν
Μία προσπάθεια ήταν αρκετή στο Q3 για τον Μαξ Φερστάπεν ώστε ο Ολλανδός να πάρει την πρώτη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα. Δεύτερος ο Νόρις, κακές κατατακτήριες για τον Πιάστρι.
Ο Φερστάπεν έκανε έναν γύρο-αστραπή στην αρχή του Q3 και αυτό ήταν αρκετό ώστε να του εξασφαλίσει την pole. Η Red Bull δεν υπολόγισε καλά στο τέλος και ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερη προσπάθεια.
Σημαντική η δεύτερη θέση του Νόρις
Οι κατατακτήριες είχαν την συνήθη γοητεία που συναντούμε στο Τέξας. Οριακά περάσματα από τους οδηγούς οι οποίοι έπρεπε να παλέψουν με τις ανωμαλίες της πίστας, τις απαιτητικές ταχύτατες στροφές αλλά και τους πλευρικούς προς την ευθεία των pits ανέμους. Μία έντονη ριπή σε ακατάλληλη στιγμή και ακατάλληλο σημείο ήταν αρκετή για να χαλάσει τον γρήγορο γύρο ενός οδηγού.
Q1: Οι McLaren δυσκολεύονταιΗ πρώτη περίοδος ξεκίνησε με την έξοδο του Χατζάρ στην στροφή 6 με την διαδικασία να διακόπτεται. Με την επανέναρξη τον πρώτο χρόνο πήρε ο… Λεκλέρ! Ο Μονεγάσκος, ο οποίος δυσκολεύεται από την αρχή του τριημέρου, έδειξε να έχει βρει ρυθμό στο COTA. Δεύτερος ήταν ο Φερστάπεν με τον Χάμιλτον τρίτο.
That's a BIG sideways moment for Lando! #F1 #USGP pic.twitter.com/1AVfvacNC6
— Formula 1 (@F1) October 18, 2025Αντίθετα οι McLaren δεν ήταν εντυπωσιακές στο Q1, με τους Πιάστρι-Νόρις στο 6-7 με λίγα λεπτά να απομένουν. Ο Νόρις, μάλιστα, έκανε λάθος στην πρώτη του προσπάθεια. Λάθος έκανε και ο Αντονέλι στην έξοδο των Esses αλλά κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικό χρόνο με τον οποίον πέρασε άνετα στο Q2. Το ίδιο και ο Ράσελ.
ELIMINATED IN Q1
16. Bortoleto
17. Ocon
18. Stroll
19. Albon
20. Hadjar#F1 #USGP pic.twitter.com/vUJIuYEoKE
Στο τέλος την ταχύτερη προσπάθεια σημείωσε ο Φερστάπεν, μπροστά από τις Mercedes. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Χατζάρ, Μπορτολέτο, Οκόν, Στρολ και Άλμπον. Οι δύο τελευταίοι λόγω ακύρωσης των χρόνων τους για παράβαση των ορίων της πίστας στις στροφές 12 και 15 αντίστοιχα.
Q2: Η Ferrari βρίσκει ταχύτηταΟ Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο έπειτα από τις πρώτες προσπάθειες του Q2. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Λεκλέρ με τους Νόρις και Χάμιλτον πίσω του. Η Ferrari αναπάντεχα βρήκε ταχύτητα στις κατατακτήριες. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη με τον Πιάστρι ο οποίος εξακολουθούσε να δυσκολεύεται με την MCL39 στο COTA.
OUT IN Q2
11. Hulkenberg
12. Lawson
13. Tsunoda
14. Gasly
15. Colapinto#F1 #USGP pic.twitter.com/DBJe39ZIC9
Στα τελευταία λεπτά η ένταση του ανέμου αυξήθηκε και αυτό κατέστησε αδύνατη την βελτίωση των χρόνων. Έτσι ο Φερστάπεν κράτησε τον πρώτο χρόνο ενώ οι Σάινθ, Αλόνσο και Μπέρμαν πέρασαν στο Q3. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Χούλκενμπεργκ, Λόσον, Τσουνόντα και οι δύο Alpine. Να σημειώσουμε ότι ο Λόσον παρεμπόδισε για δεύτερη ημέρα τον Τσουνόντα στην προετοιμασία για τον γρήγορο γύρο του.
Q3: ΑστραπήΟ Μαξ Φερστάπεν με έναν γύρο-αστραπή σημείωσε τρεις μοβ τομείς και πήρε την πρώτη θέση έπειτα από τις αρχικές προσπάθειες στο Q3. Δεύτερος ήταν Νόρις, αλλά τέσσερα δέκατα αργότερος του Ολλανδού. Ακολούθησαν οι Ράσελ-Αντονέλι και ο εντυπωσιακός Μπέρμαν!
Αντίθετα οι Ferrari δεν ξεκίνησαν καλά το Q3. Και οι δύο οδηγοί έκαναν λάθη στις προσπάθειές τους -ο Λεκλέρ, μάλιστα, είχε τετ-α-κε- και πλασαρίστηκαν στην ουρά της πρώτης δεκάδας. Σταθερά καλός ήταν 7ος Σάινθ ο οποίος ήταν ταχύτερος του Πιάστρι. Ο Αυστραλός, όμως, είχε κάνει την πρώτη του προσπάθεια με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα.
Στο τέλος ο Φερστάπεν θα κρατούσε την pole παρά το ότι δεν πρόλαβε να κάνει δεύτερη προσπάθεια έπειτα από λάθος της Red Bull. Δίπλα του θα ξεκινήσει αύριο ο Νόρις ενώ οι Λεκλέρ, Ράσελ και Χάμιλτον συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Άσχημα πήγε η διαδικασία για τον Πιάστρι ο οποίος θα ξεκινήσει έκτος αύριο. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αντονέλι, Μπέρμαν, Σάινθ και Αλόνσο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ferrari: Υπόσχεται πρωτάθλημα ο Έλκαν-Νέα σενάρια για Χόρνερ
Ράσελ: Προσχεδιασμένη η επίθεση στον Φερστάπεν
F1 GP ΗΠΑ: Ο Νόρις πρώτος στο FP1
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- F1 GP ΗΠΑ: Και η pole του αγώνα στον Φερστάπεν
- F1 GP ΗΠΑ: Ο Χατζάρ στον τοίχο (+video)
- Η Lamborghini Fenomeno προλογίζει τις αναβαθμίσεις στη Revuelto
- Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Μια ανάσα πριν τον θρίαμβο ο Ροβάνπερα! (+video)
- F1 GP ΗΠΑ: Νίκη Φερστάπεν-Καταστροφή για McLaren (+video)
- F1 GP ΗΠΑ: Συγκρούστηκαν οι δύο McLaren! (+video)
- BMW 325iS και 333i Homage Editions: Οι «E30» της σύγχρονης εποχής
- Όλα όσα γνωρίζουμε για την κορυφαία Porsche Taycan GT4 RS
- Ο Εμπαπέ πήρε μία καινούργια BMW, αλλά…
- Honda Civic e:HEV: Μοντέρνο infotainment για την απόλυτη online εμπειρία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Continental: Συνεχίζει την καμπάνια για την οδική ασφάλεια [video]
- CUPRA: Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει από το 2018;
- WRC: Ο Rovanpera προηγείται στο τέλος του 3ου σκέλους του ράλι Κεντρικής Ευρώπης- Εγκατέλειψε ο Ogier
- GP ΗΠΑ - Sprint: Νίκη για τον Verstappen, πανωλεθρία για τη McLaren (video)
- Formula 1 – Sprint Race Αμερικής: Δώρο των McLaren στον Verstappen και νίκη για τον Ολλανδό
- WRC – Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης – 12ος γύρος: Ogier out!
- Formula 1, GP ΗΠΑ - Κυρίαρχος ο Verstappen μετά τη διπλή εγκατάλειψη των McLaren (video)
- Tesla: Θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό των 25 χιλιάδων ευρώ;
- Ράλι Κεντρικής Ευρώπης - 3η Μέρα: Πρόσω ολοταχώς για τη νίκη ο Rovanpera, μάχη για την 2η θέση (video)
- Μετατρέπουν δρόμους σε... μουσεία –Πώς αλλάζουν οι κυβερνήσεις τους παλιούς δρόμους



