F1 GP Μπαχρέιν: Pole #98 για Hamilton

Μία ακόμα pole position πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν, που αποτελεί τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

O Valtteri Bottas τον πλαισίωσε στο φινάλε, εξασφαλίζοντας στη Mercedes-AMG το 75ο lock out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Όσο για τον Max

Verstappen, ακολούθησε από κοντά τα γερμανικά μονοθέσια αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην τρίτη καλύτερη επίδοση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Staying cool in the desert, @GeorgeRussell63 style #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/bc4V4XY0Sv

Formula 1 (@F1) November 28, 2020

Στο Q1 ταχύτερος όλων ήταν ο Hamilton με επίδοση στο 1.28.343, με τους Lance Stroll (Racing Point) και Alex Albon (Red Bull Racing) να σημειώνουν στο φινάλε τους αμέσως καλύτερους χρόνους.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί δεν είχαμε εκπλήξεις αφού περιελάμβανε τους δύο οδηγούς της Alfa Romeo, τους δύο οδηγούς της Haas και τη Williams του Nicolas Latifi.

RED FLAG

Q2 is halted with Carlos Sainz stranded on the track in his McLaren #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/d513kJxmjW

Formula 1 (@F1) November 28, 2020

Στο Q2, είχαμε κόκκινη σημαία 9:10 πριν το φινάλε, όταν η McLaren του Carlos Sainz έκανε τετ α κε στο τέλος της ευθείας εκκίνησης τερματισμού, προτού ακινητοποιηθεί. Σε ένα παράξενο συμβάν όπου φάνηκε να μπλοκάρει ο πίσω άξονας του μονοθεσίου.

There will be no Q3 for Carlos – his streak of bad luck in Bahrain continues #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/ezZJaUA9U4

Formula 1 (@F1) November 28, 2020

Ο Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος, με επίδοση στο 1.27.586 και τους Max Verstappen-Valtteri Bottas που τον ακολουθούσαν σε επίδοση, να κάνουν όπως κι ο Βρετανός, μόνο μία προσπάθεια. Στην ύστατη προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη δάση, χαμένοι ήταν οι δύο οδηγοί της Ferrari (με τον Sebastian Vettel μπροστά από τον Charles Leclerc, ο Lance Stroll με τη Racing Point, ο George Russell με τη Williams και φυσικά ο Sainz.

Έτσι, στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Renault, οι δύο AlphaTauri, η Racing Point του Sergio Perez και η McLaren του Lando Norris.

Στην πρώτη ζαριά, οι τρεις συνήθεις ύποπτοι ήταν αρκετά μπροστά σε χρόνους. Ο Hamilton στο 1.27.677, ο Verstappen 0.146 πίσω του ενώ ο Bottas στα 0.244. Με τον Perez στα επτά δέκατα και τον Pierre Gasly να συμπληρώνει το Top-5 με την AlphaTauri.

Στη δεύτερη ζαριά ο Hamilton κατέβηκε στο 1.27.264, επίδοση που δεν είχε αντίπαλο. Bottas και Verstappen βελτίωσαν τις επιδόσεις τους με τον Bottas να περνάει και δεύτερος, εξασφαλίζοντας το ενδέκατο φετινό lock out για τις Mercedes.

Οι Red Bull θα είναι στη δεύτερη σειρά του grid, με τον Verstappen να παρουσιάζεται χαρούμενος που θα εκκινήσει από την καθαρή πλευρά, με τους Perez-Ricciardo στην τρίτη σειρά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο αγώνας της ερήμου αρχίζει στις 16.10 ώρα Ελλάδας. Σαράντα λεπτά νωρίτερα έχουμε το καθιερωμένο πλέον Instagram Live με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Τάκη Πουρναράκη, με τα τελευταία νέα ενόψει του αγώνα στο Σακχίρ και ανάλυση όσων συνέβησαν στις κατατακτήριες δοκιμές.

Διαβάστε επίσης:

F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

The post F1 GP Μπαχρέιν: Pole #98 για Hamilton appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα