Ducati Multistrada: Στις 100.000 μονάδες η παραγωγή

Η επιτυχημένη σειρά μοτοσυκλετών Multistrada της ιταλικής εταιρίας επιβεβαίωσε αυτή την επιτυχία της μια ακόμη φορά. Η παραγωγή της ιταλικής μοτοσυκλέτας έφτασε αισίως στις 100.000 μονάδες και συνεχίζει ακάθεκτη.

Το όνομα Multistrada βρίσκεται στην παραγωγή τα τελευταία 16 χρόνια και αυτό ήταν το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε η δημοφιλής ιταλικής μοτοσυκλέτα για να φτάσει την παραγωγή της στις 100.000 μονάδες έπειτα από τρεις διαφορετικές γενιές.

Η μοτοσυκλέτα νούμερο 100.000 ήταν μια έκδοση Pikes Peak της 1260 και παραδόθηκε στον Γερμανό Ducatista Dave Hayard.

Ο Hayard είχε παραγγείλει την μοτοσυκλέτα της ιταλικής φίρμας από την αντιπροσωπεία της εταιρίας στο Düsseldorf της Γερμανίας και η παράδοση έγινε στο εργοστάσιο αυτοπροσώπως από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Claudio Domenicali. Η μοτοσυκλέτα φέρει χαραγμένο στο τιμόνι της αυτό το σημαντικό νούμερο παραγωγής και έτσι διαφοροποιείται από τις άλλες.

Η διπλής χρήσης Ducati Multistrada βρίσκεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες της κατηγορίας. Το 2010 ήταν η πρώτη που χρησιμοποιούσε προγράμματα οδήγησης που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της απόδοσης του κινητήρα και των ηλεκτρονικών συστημάτων της.

Το 2014 δημιουργήθηκε και η έκδοση D|Air όπου η μοτοσυκλέτα συνεργάζεται με μπουφάν που εξοπλίζεται με αερόσακο. Το 2015 ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε στον Testastretta κινητήρα τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων DVT.

Σήμερα η γκάμα περιλαμβάνει επτά διαφορετικές εκδόσεις, δύο στα 950 κυβικά με 113 ίππους και πέντε στα 1260 κυβικά με 158 ίππους.

Η Ducati θα παρουσιάσει μία ακόμη Multistrada και θα επεκτείνει την οικογένεια το 2021 με την προσθήκη μιας μοτοσυκλέτας με V4 κινητήρα.

The post Ducati Multistrada: Στις 100.000 μονάδες η παραγωγή appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα