Diesel: Βρέθηκε η λύση, έχει μέλλον!

12:46 1/4/2019 - Πηγή: NewsAuto

Τα νέα όρια ρύπων που έρχονται μπορεί να έχουν θέσει σε αμφιβολία το μέλλον του diesel, όμως μια νέα εξέλιξη στο τεχνολογικό κομμάτι φέρνει τη λύση και αναδεικνύει το πετρέλαιο ως το καύσιμο του μέλλοντος.

Ειδικότερα, σε σημερινή

συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας παρουσία των εκπροσώπων όλων των γερμανικών εταιρειών αυτοκινήτου (Daimler, Όμιλος VW, Όμιλος BMW, Opel εκπροσωπώντας και την PSA Group), ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας 3ετούς διάρκειας πάνω στη βιωσιμότητα του πετρελαίου ως καυσίμου κίνησης για το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, εφόσον στους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες εφαρμοστεί η νέα μέθοδος DFN (Diesel Free NOx), τα μοτέρ αυτά σχεδόν εκμηδενίζουν τους εκπεμπόμενους ρύπους τους και ειδικότερα τα οξείδια του αζώτου, που είναι ο κύριος ρύπος για τον οποίο απειλούνταν μέχρι τώρα το μέλλον τους.

Μάλιστα, με βάση αυτή τη μέθοδο (ουσιαστικά τα καυσαέρια επαναπροωθούνται μέσα στον κινητήρα και καίγονται σε υψηλούς βαθμούς χωρίς να αφήσουν κανένα κατάλοιπο) οι Γερμανοί κατασκευαστές ανακοίνωσαν ότι ανάλογα με τη χωρητικότητα του κινητήρα μπορεί οι εκπομπές NOx να φθάσουν στο απόλυτο μηδέν.

Ειδικότερα, στα diesel μοτέρ με κυβισμό έως 1.5 lt. οι εκπομπές NOx είναι 0, στα μοτέρ με κυβισμό από 1.5 έως και 2.0 lt. φθάνουν έως και 0,0001 g/km, ενώ από εκεί και πάνω δεν ξεπερνούν τα 0,0005 g/km.

Όπως λοιπόν είναι κατανοητό μετά από αυτή την εξέλιξη, το diesel μπαίνει ξανά στο προσκήνιο, αφού βρέθηκε η λύση που του δίνει το διαβατήριο για το μέλλον. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, τα αμέσως επόμενα χρόνια ο στόχος των μηδενικών εκπομπών NOx είναι δυνατό να επιτευχθεί και στα μοτέρ άνω των 1.5 lt.

Ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ύστερα από αυτή την ανακοίνωση, οι κατασκευαστές παίρνουν μια μεγάλη πίστωση χρόνου για την περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτρικών τους μοντέλων, αφού μέχρι αυτά να φθάσουν σε ένα επίπεδο όπου η αυτονομία τους θα είναι μεγάλη και παράλληλα, οι υποδομές φόρτισης να έχουν ολοκληρωθεί, τα νέα «καθαρά» diesel θα είναι αυτά που θα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ήδη και στο πλαίσιο αυτό, η VW ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την προγραμματισμένη για το ερχόμενο καλοκαίρι παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού I.D., το οποίο πλέον θα λανσαριστεί το 2022, ώστε να έρθει με μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης. Στη θέση του θα παρουσιαστεί η νέα diesel έκδοση 1.4 C-TDI (Clean TDI) του καινούργιου VW Golf (κάτω φωτό), που έχει 0 εκπομπές NOx.

Αντίστοιχη επαναδιαμόρφωση όλων των πλάνων τους θα κάνουν και οι υπόλοιποι Γερμανοί κατασκευαστές, μεταθέτοντας το λανσάρισμα των ηλεκτρικών τους μοντέλων σε μια τριετία από σήμερα και πέρα.

Η νέα αυτή εξέλιξη σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια δικαίωση για όλους όσοι το τελευταίο διάστημα γράφουν ότι το diesel δεν έχει πεθάνει και έχει μέλλον. Μάλιστα, αναμένεται οι πωλήσεις του, μετά την είσοδο στην αγορά και των νέων κινητήρων με το σύστημα DFN, να ανέβουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από λίγα χρόνια. Η βενζίνη από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα εμφανίσει πτώση στις πωλήσεις της, ενώ ακόμη και τα υβριδικά μπορεί να δουν τα νούμερά τους να μειώνονται.

Εμείς από την πλευρά μας, σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

The post Diesel: Βρέθηκε η λύση, έχει μέλλον! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα