Custom bike από την Koenigsegg;

Η γνωστή για τα supercars της, Σουηδική Koenigsegg αυτήν την φορά έρχεται με μία διαφορετική πρόταση, που αφορά τους οπαδούς των δύο τροχών.

Του Κώστα Τρακουσέλλη ([email protected])

Bio:
Ο Christian Von Koenigsegg μόλις στα 22 του, ξεκίνησε την εταιρία του, το 1994 με έδρα το Άνγκελχολμ της Σουηδίας. Το πρώτο μοντέλο της εταιρίας ήταν το CC8S το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 και κατασκευάστηκαν συνολικά 6 από αυτά.

Koenigsegg CC8S

στην

συνέχεια η εταιρία στράφηκε στα εναλλακτικά καύσιμα και το μοντέλο που ακολούθησε με όνομα CCXR είχε δυνατότητα κίνησης με συμβατά καύσιμα, αλλά και βιοκαύσιμα.

CCXR

Η Σουηδική εταιρία συνολικά έχει βγάλει συνολικά 6 μοντέλα παραγωγής, και 4 Concept cars. Η Koenigsegg έδωσε την παρουσία της και στην φετινή έκθεση της Γενεύης, “Geneva Motor Show 2018”.

Τα αυτοκίνητα της Koenigsegg είναι χειροποίητα και φτιαγμένα από ανθρακόνημα, με τον μέγιστο χρόνο κατασκευής τους, να φτάνει τους 12 μήνες.

Στα επιτεύγματα της εταιρείας, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται ρεκόρ Γκίνες, αλλά και πολλές διεθνείς διακρίσεις, μερικών εξ αυτών..

• 2011 Koenigsegg Agera R, Βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία 0-300-0 χλμ/ώρα κάνοντας χρόνο 21,19 δευτερόλεπτα.
• 2006 Koenigsegg CCX, πετυχαίνει την υψηλότερη τελική ταχύτητα στην πίστα του Top Gear με 196 μίλια/ώρα(315.431 χλμ/ώρα) και οδηγό τον παρουσιαστή της εκπομπής J. Clarkson.
• 2006 Koenigsegg CCR, κάνει ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην πίστα του Nürburgring με τελική ταχύτητα 313 χλμ/ώρα.
• 2005 Guinness World Records για το Koenigsegg CCR. Ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην πίστα Nardo με τελική 387,866 χλμ/ώρα.
• 2005 Guinness World Records επίσης για το Koenigsegg CCR, ως το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής.
• 2011 Koenigsegg Agera, υπεραυτοκίνητο της χρόνιας.
• 2010 Koenigsegg Agera R, υπεραυτοκίνητο της χρόνιας.

Ο Ρώσος σχεδιαστής Maksim Burov, έρχεται να μας δείξει κάτι διαφορετικό ..

Ο Maksim Burov πήρε όλα τα στοιχεία των supercars της Σουηδικής εταιρίας και τα “έκανε μηχανή”. Φυσικά μιλάμε για ξεκάθαρο Consept Project το οποίο βγήκε εξολοκλήρου από τον Ρώσο Designer, με πρωτοβουλία του, χωρίς να υπάρχει κάποια τοποθέτηση της Koenigsegg σε αυτό.

Παρόλ’αυτά ο Burov έχει κάνει απίστευτη δουλεία, καθώς βλέποντας το consept bike σου έρχεται κάτι από Koenigsegg. Το στυλ της μηχανής είναι πολύ ιδιαίτερο. Βλέποντας την θέση οδήγησης σέλα-τιμόνι θυμίζει κάτι από cafe racer.

Τα hot σημεία αυτού του “σύγχρονου αγριμιού” είναι φυσικά το πλαίσιο, πιο συγκεκριμένα το κόψιμο πίσω στο ύψος της σέλας. και φυσικά το μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, το οποίο σε αφήνει να απολαύσεις αυτήν την μαύρη 5κτινη ζάντα με το τόσο χαμηλό προφίλ ελαστικό, από την Good Year.
.

Ο Burov έχει εφοδιάσει το concept bike με κινητήρα δικύλινδρο V2 1090cc αγνώστου κατασκευαστή, εξάτμιση από την Borla, μπρος πίσω ανάρτηση από την YSSMOTO με χοντρές μπουκάλες και upside down μπροστά.

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Όπου και αν κοιτάξεις αυτό το μηχανάκι, είναι άκρως εντυπωσιακό. Φανάρια, μανέτες, risers, τιμονόπλακες. μπρος – πίσω φτερά είναι όλα πολύ ιδιαίτερα, και μακάρι κάποια μέρα να δούμε αυτό το concept bike, στον δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα