Brabham BT62: Ντεμπούτο στο Goodwood

20:01 5/7/2018 - Πηγή: NewsAuto

Το πολυαναμενόμενο supercar Brabham BT62 θα αποτελέσει ένα από τα «αστέρια» του φημισμένου Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό κατά την διάρκεια της σημαντικότερης αυτοκινητιστικής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο στο κτήμα του Λόρδου March.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η νεοσύστατη βρετανική φίρμα, η BT62 θα παρουσιαστεί με νέο χρωματισμό (κόκκινο-μπλε), τιμώντας το μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, BT46B, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Σουηδικό Γκραν Πρι το 1978 με οδηγό

τον Νίκι Λάουντα. Κατά την διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, πίσω από το τιμόνι της BT62 θα βρίσκεται o David Brabham, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας και νικητής του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τιμά η παρουσία μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση, και πιστεύω ότι θα είναι μία μοναδική εμπειρία. Ο πατέρας μου Jack συμμετείχε αρκετές φορές στο παρελθόν, οδηγώντας τα δικά του μοντέλα».

Να αναφέρουμε ότι η BT62 είναι το πρώτο μοντέλο της Brabham, με την αεροδυναμική του να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς θα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την απαιτούμενη κάθετη δύναμη, μιας και το βάρος είναι μόλις 972 kg. Υπολογίστε μάλιστα πως το αυτοκίνητο κινείται από έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,4 λίτρων με απόδοση 710 ίππους και έχετε μια πολύ καλή εικόνα για την αναλογία κιλών/ίππο και τις επιδόσεις που αυτή υπόσχεται.

Στα παραπάνω προσθέστε μάλιστα την ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ της Ohlins, τα ανθρακονημάτινα φρένα και το σειριακό κιβώτιο που συνθέτουν ένα σύνολο με καθαρόαιμες αγωνιστικές προδιαγραφές. Οι τιμές των επιδόσεων δεν είναι ακόμα γνωστές όμως υπολογίζεται πως η BT63 θα είναι ταχύτερη από την McLaren Senna, η οποία είναι ισχυρότερη κατά 90 PS και αντίστοιχα 200 kg βαρύτερη. Για τους τυχερούς αγοραστές η εταιρεία έχει σχεδιάσει μάλιστα και ένα πρόγραμμα οδηγικών μαθημάτων και προπόνησης. Η BT62 δεν θα έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο όμως ο κατασκευαστής έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία μιας έκδοσης δρόμου εάν υπάρξει φυσικά η ανάλογη ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα