BMW-Toyota σχεδιάζουν μαζί το μέλλον

Στο Μόναχο συναντήθηκαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου οι επικεφαλής των Toyota και BMW, για να ανακοινώσουν την επέκταση της συνεργασίας των δύο κατασκευαστών. Ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation και ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου BMW,

υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης. Αυτό προβλέπει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία των εταιρειών σε τέσσερις σημαντικούς τομείς.

Πρόκειται για την από κοινού εξέλιξη συστήματος κυψελών καυσίμων, τη συνεργασία στην παραγωγή ηλεκτροκινητήρων, την από κοινού εξέλιξη τεχνολογιών που περιορίζουν το βάρος των οχημάτων και τέλος (ίσως το σημαντικότερο) την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας και μερών ενός sport μοντέλου.

«Δεν ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μεγαλώσουμε το μέγεθός μας. Το κάνουμε διότι θέλουμε να κατασκευάσουμε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα. Η Toyota είναι γνωστή για την παραγωγή μοντέλων φιλικών προς το περιβάλλον, τεχνολογίας υβριδικής αλλά και κυψελών καυσίμων. Από την άλλη, η BMW φημίζεται για τα sport μοντέλα της. Ανυπομονώ να δω τα αυτοκίνητα που θα προέλθουν από αυτή τη συνεργασία», σχολίασε ο Toyoda.

«Και οι δύο εταιρείες επιδιώκουν να είναι οι καλύτερες σε αυτό που κάνουν. Η ανεξαρτησία και των δύο μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη γνώμη μου, μοιραζόμαστε την ίδια άποψη για το πώς θα είναι στο μέλλον η βιώσιμη μετακίνηση», δήλωσε ο Reithofer. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία με την Toyota δεν θα επηρεάσει τον πολυτελή χαρακτήρα των αυτοκινήτων της BMW.

Τον περασμένο Μάρτιο η BMW και η Toyota υπέγραψαν συμφωνία για κοινή έρευνα στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Επίσης, η γερμανική εταιρεία θα προμηθεύσει από το 2014 την Toyota Ευρώπης με οικονομικούς στην κατανάλωση πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0.

Keywords
Τυχαία Θέματα