Audi e-tron Sportback: Η ελκυστική πλευρά της ηλεκτροκίνησης

“Το μέλλον είναι ηλεκτρικό:” Η Audi παραμένει σταθερή στην στρατηγική της ευθυγράμμιση παρουσιάζοντας το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα e-tron. Πρόκειται για την πιο σαγηνευτική σχεδιαστικά κουπέ έκδοση του γνωστού μας e-tron.

Το Audi e-tron Sportback είναι ένα δυναμικό coupé SUV που προσφέρει μέχρι και 408 PS ισχύος και αυτονομία μέχρι 446 χιλιόμετρα

(στον κύκλο WLTP) με μία φόρτιση της μπαταρίας (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh / 100 km, 26,3 – 21,6 (WLTP), 23,9 – 20,6 (NEFZ), με μηδενικές εκπομπές. Οι προβολείς LED Matrix αποτελούν ένα νέο χαρακτηριστικό που είναι τώρα διαθέσιμο για πρώτη φορά σε όχημα μαζικής παραγωγής. Το φως τους διαχωρίζεται σε μικροσκοπικά εικονοστοιχεία και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ακρίβεια. Αυτό διευκολύνει την ευθυγράμμιση στη λωρίδα σε στενά τμήματα του δρόμου και δείχνει τη θέση του οχήματος στη λωρίδα. Το Audi e-tron Sportback μπορεί να παραγγελθεί από τα τέλη Νοεμβρίου. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020.

Με το οκταγωνικό Singleframe, τα ισχυρά περιγράμματα πάνω από τους τροχούς και το σχεδόν “γλυπτό” πίσω άκρο, το Audi e-tron Sportback ταυτίζεται με την εταιρική ταυτότητα της μάρκας. Κάποιες από τις λεπτομέρειες υποδηλώνουν στον θεατή πως το SUV coupé είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η κλειστή εμπρός μάσκα είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναγνώρισης των μοντέλων e-tron. Στην κάτω περιοχή των προβολέων LED, τα τέσσερα οριζόντια τμήματα δημιουργούν την ειδική υπογραφή e-tron στα φώτα ημέρας. Αυτό το μοτίβο εμφανίζεται σε πολλά σημεία του ηλεκτρικού μοντέλου και ερμηνεύεται σε τρεις διαστάσεις, για παράδειγμα, στα εντυπωσιακά πλαϊνά τμήματα των επενδύσεων. Τα μαύρα ένθετα αποκαλύπτουν το σημείο όπου είναι τοποθετημένη η μπαταρία. Οι σχεδιαστές επίσης άφησαν το στίγμα τους στον ευρύ διαχύτη, εφιστώντας βέβαια την προσοχή στην απουσία απολήξεων της εξάτμισης που υιοθετεί η έκδοση με θερμικούς κινητήρες. Τέλος, μια φωτεινή λωρίδα στην ουρά συνδέει με επιτυχία τα πίσω φώτα LED μεταξύ τους.

Η Audi θα προσφέρει το ηλεκτρικό SUV coupé και με μια δεύτερη έκδοση ηλεκτροκινητήρα. Το e-tron Sportback 50 quattro παράγει ισχύ 313 PS και ροπή στρέψης 540 Nm (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh / 100 km 26,3 – 21,6 (WLTP), με επίσης μηδενικές εκπομπές. Το ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο ζυγίζει περίπου 120 κιλά λιγότερο από τη μπαταρία του Sportback 55 quattro, παρέχει 71 kWh ενέργειας. Αυτό επιτρέπει στο SUV coupé να καλύψει αυτονομία έως και 347 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση στον κύκλο WLTP. Το Audi e-tron Sportback 50 quattro επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 190 km/h.

The post Audi e-tron Sportback: Η ελκυστική πλευρά της ηλεκτροκίνησης appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα